Prosvjedni skup; Autobusi u ponedjeljak neće voziti od 10 do 11 sati

Nakon što je iz Ureda gradonačelnika Grada Zadra na ponovljeni zahtjev predstavnika Sindikata, za povećanjem osnovice plaće radnicima Liburnije d.o.o. Zadar minimum 10% i dr., stigao odgovor da nema mogućnosti u ovom trenutku za povećanje plaće radnicima Liburnije d.o.o. Zadar, sindikalni predstavnici radnika Liburnije d.o.o. Zadar, SPIVH-a, TU SSSH Zadar i podružnice SPIVH-a pri Liburniji d.o.o. Zadar., odlučili su organizirati i započeti sa sindikalnim i pravnim aktivnostima, do ispunjenja zahtjeva radnika i Sindikata.

U ponedjeljak 08. travnja 2019. godine bit će organizirana obustava prometa na gradskim i prigradskim linijama u Zadru u vremenu od 10,00 do 11,00 sati, a obustavi prometa, uz članove SPIVH-a i druge radnike Liburnije d.o.o. Zadar, priključiti će se i članovi Udruge Sindikata vozača i prometnih radnika (USVPRH),

S prosvjedom upozorenja radnika Liburnije d.o.o. Zadar, na Autobusnom kolodvoru u Zadru, u skladu s Zakonom.

Ukoliko ni nakon toga radnički i sindikalni zahtjevi za povećanjem osnovice plaće i dr. ne budu prihvaćeni, nastaviti će se i intenzivirati sindikalne aktivnosti iz tjedna u tjedan, do ispunjenja zahtjeva.

Prilikom organiziranja obustave prometa, a potom po potrebi i daljnjih sindikalnih akcija, molimo građane Grada Zadra koji koriste gradski i prigradski prijevoz, za razumijevanje i podršku, budući da se te sindikalne akcije organiziraju u cilju opravdanih radničkih i sindikalnih zahtjeva za povećanjem plaća radnicima Liburnije d.o.o. Zadar i dr., a da smo prethodno pokušali riješiti probleme putem dijaloga sa čelnicima Grada Zadra i Uprave Liburnija d.o.o. Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...