Pupić-Bakrač o natječaju za izbor ravnatelja Narodnog muzeja: “Predsjednica Muzejskog vijeća je postala, partijski zadatak obavljati pristala”

Županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač priopćenjem se oglasio o natječaju za izbor ravnatelja/ravnateljice Narodnog muzeja Zadar:

“Dana 03.04.2019 godine u NN izašao je natječaj za izbor ravnatelja/ravnateljice Narodnog muzeja Zadar, na mandatno razdoblje od 4 godine. Sukladno Statutu Narodnog muzeja Zadar koji je donesen na sjednici Županijske skupštine 10.12.2018 godine uvjeti natječaja veoma striktni . Faktički prema uvjetima natječaja rijetko tko može konkurirati za ravnatelja ili bolje rečeno za ravnateljicu Narodnog muzeja, možda i samo jedna jedina osoba. Kada sam na to upozoravao na Županijskoj skupštini te govorio o liku i djelu Renate Peroš predsjednik skupštine Željko Lončar oduzeo mi je riječ i isključio me sa skupštine. Točka usvajanja Statuta je stavljena pri kraju dnevnog reda kao dvadesetčetvrta kada u vijećnici više nema novinara ni zainteresirane javnosti kako bi se prikrile prljave rabote. Cijelom operacijom najprije poništavanja raspisanog natječaja nakon toga donošenja Statuta Narodnog muzeja pa raspisivanja novog natječaja rukovodi predsjednica UV Narodnog muzeja Marina Dujmović-Vuković. Njoj je dodijeljen partijski zadatak spašavanja vojnikinje Peroš. Tada mi još nije bilo jasno zbog čega bi se netko pravno potkovan kome je kristalno jasno što i kako radi Renata Peroš upregao u njezino spašavanje. Danas mi je to puno jasnije. Partijska podobnost i slijepo izvršavanje partijskih zadataka uvijek je bilo na cijeni, bogato nagrađivano unutar sustava.

PARTIJSKI ZADATAK

Predsjednica Muzejskog vijeća je postala

Partijski zadatak obavljati pristala

Onaj što opernog prvaka pretuče

Stavi joj u ruke marune vruće

Dario je Bobiju ostavio smeće

Počistiti to treba, zasaditi cvijeće

Narod uvjeriti da guju oblijeće

Prodati im rogove za svijeće

Zmijsko gnijezdo ne smije pasti

Nepotizam i klijentelizam moraju cvasti

( Likovi iz pjesmice su izmišljeni , nemoguće je da takvo što postoji u realnom životu. Svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima je namjerna)”

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije, Marko Pupić-Bakrač

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...