Sezona za zaborav; Zadar korak od ispadanja, MZT bolji

Iako je Zadar na domaćem terenu bio žestoki favorit u prvoj utakmici razigravanja za ostanak u prvoj ABA ligi, makedonski MZT napravio je ‘break’ i slavio 89-83.

Ovim porazom nastavlja se sezona za zaborav. Zadrani su u ABA ligi bili predzadnji, iza njih našla se samo Petrol Olimpija koja putuje u drugoligaško društvo, a koeficijent u hrvatskim kladionicama na pobjedu Zadra u prvom susretu protiv MZT Skoplja bio je oko 1,15-1,20.

Ipak, Makedonci su ih iznenadili u dvorani Višnjik. Publika je u par navrata zviždala momčadi koja je u jednoj od najbitnijih utakmica sezone u prvom poluvremenu odlučila igrati samo na jednoj strani parketa, pa su tako u prvom poluvremenu uspjeli primiti čak 57 poena! A zabili tek 36…

U trećoj četvrtini Zadar je odigrao bolje od MZT-a, a u četvrtoj su povukli do maksimuma, krenuli u četvrtinu sa serijom 10-2 i vratili se u igru. Ipak, to im nije bilo dovoljno.

Najbolji u redovima Skoplja bili su Bojić s 24, Woodard s 22 te zadarska legenda Ive Ivanov koji je svom bivšem klubu zabio 19 poena. U momčadi trenera Ante Nazora najviše su zabili Little i Božić, Amerikanac 18, a Luka 19 poena.

O lošoj predstavi igrača govori i činjenica da je Nazor rotirao deset igrača, što je rijetko radi u utakmicama velike važnosti. Božić je igrao preko 37 minuta, a nitko drugi niti blizu…

Zadrane sada čeka dalmatinski derbi sa Šibenikom u Premijer ligi koji se igra na Baldekinu 20. travnja. Drugu utakmicu protiv MZT-a Zadrani igraju u Skoplju 23. travnja, pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...