Skrivao drogu u balama sijena; Podignuta optužnica protiv vozača odvjetnika Marka Marinovića

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 60-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona/11.

Optužnicom mu se stavlja na teret da je 12. ožujka 2019. u Smilčiću, u devastiranoj kući koju koristi, radi stjecanja protupravne imovinske koristi daljnjom prodajom droge; protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; u prizemnoj prostoriji među balama sijena držao ukupno 939,03 grama droge heroin, koja je bila zapakirana u četiri prozirne PVC vrećice pojedinačnih težina od 204,45 grama, 261,53, grama, 247,41 grama i 225,64 grama, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje sa tragovima heroina. Navedena droga se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

Protiv okrivljenika je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 127. st. 4. u vezi sa čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Podsjetimo, radi se o vozaču zadarskog odvjetnika Marka Marinovića, bivšeg supruga Ingrid Antičević Marinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...