Slučaj Obrovac; Vedrana Rudan: “Prema premijeru ste milosti puni jer se jednom dnevno brije i tušira”

Riječka književnica i bivša novinarka Vedrana Rudan oplela je po novinarima koji su istražili i danima pišu o slučaju liječnika i lažne medicinske sestre iz Obrovca. Oštra, kao i uvijek, Rudan ovog puta najviše zamjera svojim kolegama po peru što nemaju hrabrosti istim načinom ‘razvaliti’ one na vlasti, piše 100 posto.

“Prilog je zastrašujući. Dvoje bolesnih, zapuštenih ljudi daje intervju reporteru američke televizije koja „hrabro“, „u ime istine“, provaljuje u zapuštenu ambulantu da bi nam junaci „istraživačkog novinarstva“ ispričali Priču sa P velikim k’o kuća. Digli su Hrvatsku na noge. Treba li pozdraviti ovaj herojski čin? Dugo sam bila novinarka i znam kako se radi. Kad osjetiš žrtvu, kad nanjušiš nešto morbidno, jadno, bespomoćno, razvali, ugrizi, zgnječi, razbij, neka se narod veseli, neka narod klika, neka narod gleda, neka narod čita”, napisala je Vedrana Rudan na početku svoje objave.

Slučaj koji je u javnost iznijela emisija Provjereno Nove TV sablaznila je javnost. Liječnik i njegova ‘medicinska sestra’ otjerali su preko 900 pacijenata iz njegove ambulante u Obrovcu. No što više vremena prolazi javnost je sve podjeljenija o tome treba li se rugati i pisati o duševno bolesnim ljudima. Za Vedranu Rudan nema sumnje – ne bi trebalo, barem ako se ne tretira na isti način i one koji su na vlasti.

“Biste li se ikad usudili na isti način i sa istim porivom provaliti u dom našeg premijera, ministra, sabornika ili sabornice? Ne pada vam na kraj kurca. Vi znate i ja znam i svi koji živimo u ovom sranju znamo da našim životima upravljaju bolesnici opakiji od ovo dvoje nesretnika. More nas glađu, nepravdom, bezakonjem, tjeraju nam djecu u svijet, rugaju nam se otkako imaju Hrvatsku. Neobrazovani, prosti, drski, bijesni. Zli do pakla”,

U intervjuu koji je dala za portal 100posto početkom godine kazala je da se odavno sam se pomirila s činjenicom da živi u zemlji idiota, jer tu je “šokantna” i “kontroverzna” zato što ona ili bilo tko drugi kaže, napiše ili se na drugi način bori za istinu.

“Dečki i cure, niste vi prema premijeru milosti puni zato jer se jednom dnevno brije i tušira. Njega i sve oko njega, iako su čista inkarnacija Zla, puštate na miru jer imaju moć. Bijednici, kad ćete staviti krušku pod njušku nekome tko bi vam zbog toga mogao razvaliti njušku Poznajem vas pa ću vam reći, nikad, „istraživači“ moji, nikad! Žao mi je onog sirotog dvojca. Blago razbojnicima koji vladaju Hrvatskom. Kako je lako usrećiti slijepce koji gledajući bijednike ne znaju da gledaju u ogledalo”, zaključila je svoju objavu.

Nedavno je također kritizirala i reakcije na požar u katedrali Notre Dame, kada je rekla da “Ne postoje veliki svjetski filantropi već samo veliki kriminalci”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...