Stigao e-mail iz bolnice s planom liječenja, Mila je krenula za Philadelphiju

Obitelj Rončević iz Rijeke primila je dugo očekivani e-mail iz bolnice u Philadelphiji (SAD) što znači da će malena Mila, koja se liječi od rijetke akutne mijeloične megakariocitne leukemije AML M7, danas preko Zagreba i Frankfurta otputovati za SAD.

Obitelj Rončević jutros je sanitetskim vozilom iz Rijeke krenula put zagrebačkog aerodroma, otkud lete za Philadelphiju. Milu će odmah na aerodromu u SAD-u dočekati medicinski tim Children’s Hospital of Philadelphia, doznaje N1.

Roditelji Mile Rončević sinoć su, podsjetimo, dobili potvrdu iz Children’s Hospital of Philadelphia da će Milu u utorak primiti na liječenje u tu bolnicu, kao i plan liječenja. Kako je rekla Milina majka Sanja Matijević Rončević, cijena koju su u toj bolnici formirali iznosi nešto manje od 3 milijuna američkih dolara, a s popustom to će biti oko 2,3 milijuna dolara.

Do 18 sati jučer prikupljeno je prema podacima sa stranice Svi za Milu gotovo 34 milijuna kuna.

Prema pisanju 24 sata iz Philadelphije je stigao plan liječenja. Liječnici obitelji Rončević nude dvije kemoterapije i transplantaciju koštane srži. Ukoliko liječenje ne uspije, bolnica u Philadelphiji će kontaktirati druge centre u svijetu koji nude eksperimentalna liječenja za ovu vrstu leukemije i sav novac će se preusmjeriti tamo kako bi se djevojčici pomoglo.

U međuvremenu, pronađena su tri darivatelja matičnih stanica iz SAD-a, Italije i Njemačke. Uz odlazak u SAD, ostale opcije u liječenju male Mile su odlazak u bolnicu u Švicarsku i ostanak u Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci. Očekuje se da će u Philadephiji liječnici napraviti sve potrebne pretrage i potom odlučiti o eksperimentalnom liječenju.

Podsjetimo, otac Marin Rončević, jutros je kazao je da je ovo postao nadnacionalni projekt, objavivši da je samo na njegovu računu prikupljeno gotovo 23 milijuna kuna. Zamolio je tada da se novac više ne uplaćuje, ali očito da on još pristiže.

Oko 18 sati oglasila se i Zaklada Nora Šitum, koja je putem svoje Facebook stranice izvijestila koliko je novca do sada prikupljeno. Naveli su kako zadnje stanje na računu za Milino liječenje pokazuje da je do sada prikupljeno 4.423. 607.43 kune i gotovo 14.000 eura.

“Dragi ljudi velikog srca, ovo je zadnje stanje na računu za Milino liječenje. Hvala vam svima. #svizamilu“, napisali su u objavi.

Ukupni prikupljeni iznos, ažuriran u 18 sati dosegao je cifru od 5.196.978.17 dolara, odnosno više od 34 milijuna kuna, apotrebno je bilo 2,8 milijuna dolara.

Djed malene djevojčice potvrdio je za Novu TV da su roditelji odlučili i da Mila danas iz Zagreba preko Frankfurta putuje za Philadelphiu.

Podsjetimo, Mila ima nepune dvije godine i već se godinu dana bori s leukemijom (akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7) u dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci. U Europi uspješan nastavak liječenja nije moguć i Milina zadnja šansa za život je liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...