Subašić dirljivo obilježio Hrvojevu godišnjicu smrti

Hrvoje Ćustić, jedina ljudska žrtva hrvatskih nogometnih stadiona umro je na današnji dan 2008. u 25 godini života.

29. ožujka 2008. godine igrala se druga minuta dvoboja Zadra i Cibalije u Prvoj HNL, kada je nakon duela s Tomislavom Jurićem, napadač domaćina nezgodno pao i potiljkom udario u betonski zid stadiona Stanovi, “montiran” uz samu out-liniju zadarskog stadiona.

Ćustić se počeo nekontrolirano tresti te je bez svijesti prevezen u bolnicu. Nakon što mu dijagnosticiran hematom između ovojnice i lubanje, mladi zadarski nogometaš operiran je i prema prvim prognozama liječnika činilo se da će se uspješno oporaviti.

Dva je dana držan u umjetno izazvanoj komi, a disao je uz pomoć respiratora.

Nažalost, stanje mu se zatim stanje pogoršalo, a Hrvoje Ćustić, nogometaš Zadra, ranije Zagreba i mladi reprezentativac Hrvatske, preminuo je tri dana kasnije i pet dana nakon udaraca u zid na stadionu, u 11 sati i 51 minutu, piše Index.hr.

“Kao i svake godine, domaće utakmice u ovom dijelu sezone za Nogometni klub Zadar prožete su posebnim emocijama te ćemo i ove subote igrati u čast Hrvoja”, stoji u objavi Zadra koji i ove godine odaje počast Hrvoju.

Obilježavanje 11. godišnjice smrti neprežaljenog nogometaša počelo je prije početka utakmice 18. kola Druge HNL NK Zadar – NK Lučko. Predstavnici klubova položili su vijence na mjestu njegova stradanja na stadionu Stanovi, a igrači jedne i druge momčadi na travnjak su istrčali u majicama s Hrvojevim likom.

“U srijedu, 3. travnja, na sam dan Hrvojeva preranog odlaska, u 17 sati ćemo se ponovno okupiti na Stanovima te položiti vijence i zapaliti svijeće ispod istočne tribine. Nakon toga uputit ćemo se u Murvicu, gdje ćemo se još jednom pomoliti na Hrvojevom posljednjem počivalištu, a u 18 sati u tamošnjoj župnoj crkvi služit će se sveta misa zadušnica. Pozivamo sve Zadrane i prijatelje nogometa da nam se pridruže u subotu na Stanovima te da još jednom zajedno odamo počast našem Dvanaestom anđelu na mjestu koje je najviše volio.”

A svom anđelu čuvaru i najboljem prijatelju, posebno dirljivo poklonio se Danijel Subašić u storyjima na svom Instagram profilu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...