Toni Filipi obranio naslov prvaka Hrvatske; Nakon ozljede vraća još silovitije i s lakoćom privodi meč kraju

U nedjelju je na Zagrebačkom Velesajmu završilo Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu. Prepune tribine navijača i poštovatelja boksa imale su priliku svjedočiti izvrsnim izvedbama hrvatskih boksača. Svaka borba bila je sve bolja i napetija od one prethodne. Zaista, ovo je bilo jedno od, ako ne i najbolje Prvenstvo Hrvatske u boksu.

Nakon srčane borbe Plantića i Barbira, u ring su ušli stari poznanici.

Teškaš Toni Filipi (BK Gladijator)pokazao je zavidnu razinu forme i tehničke nadmoći dok je Alen Babić (BK Leonardo) dao zadnji atom snage na svakom udarcu kako bi ostavio bolji dojam na suce. Podsjetimo, dvojica su se susrela na ovogodišnjem Prvenstvu Zagreba gdje je snažni Babić podijeljenom odlukom sudaca odnio pobjedu. Ovoga je puta Filipi bio bolji sa uvjerljivih 5:0 u sve tri runde.

Babić je svojim poznatim stilom započeo borbu, zadao serije tvrdih udaraca, ali Filipi ih s lakoćom brani te uzvraća kirurškim preciznim udarcima. Druga runda započinje jednako tvrdo gdje Babić traži klinč, a Filipi kvalitetno kontrolira meč i vraća razorne serije. Trenutak kasnije, Babić gura lakat u želji da ostavi bolji dojam na suce, ali i Filipi je odlučan pa uzvraća sa još snažnijim serijama koje tribine diže na noge.

Druga runda je gotova, a prema viđenom, Toni vodi borbu dok za Alena ostaje nada da će u trećoj rundi nadoknaditi razliku kako bi zaustavio Filipija u naumu da obrani titulu prvaka. Zvukom gonga započela je posljednja, treća runda u kojoj Alen baca serije udaraca, dok ih Toni znalački neutralizira i zadaje nevjerojatnu seriju nakon koje Babić propada te glavom udara Filipija.

Sudac zaustavlja borbu, doktor pregledava Tonija cijela dvorana je u šoku, gledatelji strahuju kako će ostati uskraćeni za još dvije minute senzacije u ringu. Nekoliko trenutaka kasnije, uz zvižduke sa tribina na potez Babića, doktorica dopušta nastavak borbe gdje Babić nastavlja silovito, ali Filipi vraća još silovitije i s lakoćom privodi rundu kraju. Meč je gotov, a publika ushićeno čeka proglašenje pobjednika. Nekoliko trenutaka kasnije to se i događa. Očekivano, Toni Filipi ostaje stari novi PRVAK HRVATSKE uz navijanje i podršku od strane 150-ak  navijača iz BK Gladijatora.

Ovaj je meč zadovoljio sve ljubitelje boksa i nakon dinamične borbe u velteru između Zeljka i Rudana, poluteškoj Plantića i Barbira te teškoj Filipija i Babića, svi su ostali još nekoliko trenutaka kako bi vidjeli sraz u super teškoj kategoriji između Marka Miluna (BK Leonardo) i Luke Pratljačića (BK Osijek).

Posljednji, ali ne manje napet meč ove dvojice, digao je tribine na noge. Luka Pratljačić imao podršku od strane svojih navijača koji su gromoglasno bodrili svog favorita do pobjede. Na krilima je publike Pratljačić par puta precizno pogodio prednjim direktom, ali Milun uzvraća i pokazuje zašto je već bio osvajač zlata. Jednoglasnom odlukom sudaca zlato je pripalo crvenom, Milunovom kutu.

Za najboljeg boksača prvenstva proglašen je Marko Zeljko koji je imao kategoriju prepunu opasnih boraca(kategorija smrti) i zasigurno je zaslužio pehar. Najbolji tehničar postaje Damir Plantić, a najborbeniji par su Toni Filipi i Alen Babić. Iako je svaka kategorija bila prepuna vrhunskih boksača na tronu su se zasigruno pronašli zasluženo najbolji koje Hrvatski boks sada ima.

Hrvatski boks ima blistavu budućnost uz ovakve borce i klubove koji sustavno rade.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...