U cijeloj Hrvatskoj danas se provodi velika policijska akcija

Na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj danas će se provoditi cjelodnevni nadzor kretanja brzine vozila, najavio je MUP.

I ove godine, temeljem Plana organizacije TISPOL- mreže prometnih policija država Europe održat će se 24-satni nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL-a. Akcija traje od ponoći pa sve do kraja današnjeg dana, a policija želi podići svijest građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama.

Građanima je ponuđena mogućnost da predlože lokacije za mjerenje brzine, a usto mogu nazočiti provođenju nadzora, za što se trebaju unaprijed javiti policijskoj upravi na svom području.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava će odabrati one najpogodnije, od predloženih lokacija za vršenje nadzora, navodi policija. Koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika.

Zbog obuhvaćanja što većeg broja, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

Prvi rezultati akcije bit će objavljeni 4. travnja na web stranici MUP-a i svih policijskih uprava, a konačni, koji uključuju sve države članice koje sudjeluju u akciji bit će objavljeni naknadno, nakon što ih TISPOL prikupi, donosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...