U novoj epizodi kulinarskog showa “Kuhajmo lokalno uz Sonik” chef Josip Vrsaljko za vas je pripremio pravu poslasticu

U novoj epizodi kulinarskog showa “Kuhajmo lokalno uz Sonik” chef Josip Vrsaljko za vas je pripremio pravu poslasticu! Zvijezda ove emisije je kraljica proljetnih stolova – mlada kapulica zadarskog zaleđa!

Sastojke za pripremu ovog jela pronađite u preko 80 prodavaonica diljem Zadarske županije.

Uz  #KupujmoLokalno košarice, u kojima ćete pronaći svježe voće i povrće uzgojeno na poljima zadarskog zaleđa, Sonik vam nudi i sve vaše omiljene proizvode po super cijenama.

U drugoj emisiji “Kuhajmo lokalno uz Sonik”, pripremljeno je ukusno jelo Filet bakalara s mladim lukom.

FILET BAKALARA S MLADIM LUKOM
za 4 osobe

CRUST (HRSKAVA KORICA)
-40g.maslina „PZ Marina“ (očišćenih od sjemenki)
-40g.zelenog dijela od mladog luka
-60g.krušnih mrvica „Foša“
-40g.Maslaca
-30g.sira parmezana „Domaća kravica“
-1 limun (korica)

METODA:
1.U blenderu izmiksati sve namirnice da se sjedine u finu pastu.
2.Između dva papira za pečenje razvaljati da se dobije debljina 4mm.
3.Ohladiti

FILET BAKALARA:
-4 fileta bakalara (180g.svaki)
-50 ml.bijelog vina „Rukatac – Vina Palihnić“
-40g.maslaca
-Sol „Solana Nin“,Papar
-1.Žlica biljnog ulja za prženje

METODA:
1.Začiniti filete bakalara sa solju i paprom.
2.Na tavi zagrijati ulje i popržiti fiete bakalara 30sec. Izvaditi filete sa strane na poseban tanjur.
3.Na vrućoj tavi gdje se pržio bakalar dodati vino i pustiti da se reducura na 1/3. Dodati maslac te skloniti sa vatre. Miješati da se dobije emulzija. Čuvati na toplom do posluživanja.

SOTIRANI MLADI LUK:
-20.Kom očišćenog i opranog mladog luka(600g.cca)
-Sol „Solana Nin“,Papar
-50ml.vode
-50g.maslaca

METODA:
1.Na vrućoj tavi prepržiti luk da se karamelizira. Dodati vodu naglo i maslac i pustiti da se glazira
2.Začiniti sa solju i paprom.

ZAVRŠAVANJE I PREZENTACIJA:
1.Rezati crust na komade proporcionalno veličini fileta bakalara.
2.Staviti crust na filete i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 210°C 10min.
3.Na tanjur posložiti po pet kom.mladog luka. Staviti na njega pečene filete bakalara i sa strane dodati deglaziranu emulziju od vina i maslaca.
4.Začiniti sa maslinovim uljem “PZ Marina”

DOBAR TEK!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...