U Zatonu najveće izložbe pasa u Hrvatskoj; Prijavljeno preko 4.500 pasa iz 27 zemalja

Od subote, 27. travnja do srijede, 1. svibnja 2019. u Zatonu se održavaju 4 međunarodne, 1 nacionalna i 2 specijalne izložbe pasa u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i Kinološkog društva Dalmatinski Pas Zadar.

Izlagači diljem svijeta pokazali su izniman interes za zadarske izložbe, pa se tako prijavilo preko 4.500 pasa iz 27 zemalja, od kojih su posebno interesantni oni najudaljeniji koji dolaze s drugih kontinenata. Na ovogodišnjim izložbama suditi će 18 međunarodnih sudaca koji također u Zadar stižu iz cijeloga svijeta.

U sklopu nedjeljne izložbe bit će održane i Specijalne izložbe za Njemačke doge i Rodezijske riđbeke, a u popodnevnim satima u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza organiziraju se čak dva stručna kinološka seminara, jedan o pasmini Rotvajler, a drugi o Rodezijskim Riđbecima. Seminar je besplatan, a predavači su pozati strani uzgajivači i vrhunski poznavatelji pasmine.

– Izložbe započinju u svjetskom turističkom biseru, gradu Dubrovniku. Dva dana biti ćemo zajedno na terenima Kampa Solitudo, koji djeluje u sastavu najveće hrvatske turističke tvrtke Valamar Riviera. Dubrovačke izložbe su pronašle mjesto u kojem jednako uživaju izlagači i njihovi psi. Nastavak izložbi, čak njih pet, održat će se na području grada Zadra, drugom dragulju hrvatske obale. Jaderu (Zadar) je osnovao sam Julije Cezar 48. godine pr. Kr. i od tada počinje čudesni put ovog herojskog grada. Izložbe su pred tri godine pronašle novi prostor u turističkom naselju Zaton, a uvjeren sam da će buduće godine sobom donijeti sve veći broj zainteresiranih sudionika ovih izložbi. Kolegama sucima želim da uživaju u prekrasnim psima koje će suditi, a vjernoj zadarskoj publici ovom prilikom odajem priznanje kao najvjernijoj koja uvijek srčano do kraja bodri najbolje pse izložbe. A kad dođe vrijeme odmora, u Zadru vas čeka crkva Sv. Donata izgrađena početkom 9. stoljeća, čekaju vas u svijetu jedinstvene morske orgulje uz čiju harmoniju možete pozdraviti Sunce i sjediniti se s Univerzumom. Nakon toga potražite caffe i počastite se Maraskinom, kažu organizatori.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...