Uhvaćen najtraženiji hrvatski bjegunac koji je sa Zadraninom prokrijumčario 718 kg kokaina

FAST jedinica Hrvatske (Fugitive Active Search Team) u suradnji sa FAST jedinicom Srbije, dana 6. travnja 2019. godine na području Srbije, locirala je i uhitila dugogodišnjeg bjegunca Darjana Ješovnika.

U bijegu od 2011. godine 

Darjan Ješovnik je u bijegu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje se da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Hrvatskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Nizozemskoj, javlja MUP. Većina članova zločinačkog udruženja uhićena je u ranijim akcijama policija na području Španjolske, Hrvatske i Srbije. Među njima je bio i Zadranin Đorđe Fistrić.

Skrivao se u više država

Nakon raspisivanja tjeralice pobjegao iz mjesta prebivališta u Ljubljani, Republika Slovenija i vješto se sakrivao na području više država. Upornim i ustrajnim radom policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska u suradnji sa FAST jedinicama Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španjolske i Nizozemske, provjeravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici.

Lociranje i uhićenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vrijeme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom. Prilikom prelaska državne granice između Srbije i Mađarske, ciljano je izdvojen, identificiran i uhićen od strane policijskih službenika FAST Srbije u subotu oko 18.50 sati.

Rođen u istom mjestu kao i narkobos Darko Šarić

Darjan Ješovnik je duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska, potpomognut je bio i suradnjom sa Europolom gdje se nalazio kao jedan od pripadnika liste najtraženijih bjegunaca Europe.

Darjan Ješovnik je slovenski državljanin rođen u crnogorskim Pljevljima, rodnome mjestu narkobosa Darka Šarića. Na tjeralici se našao kao jedan od osumnjičenika u vjerojatno najvećoj međunarodnoj operaciji suzbijanja trgovine kokainom u Europi, operaciji Balkanski ratnik, usmjerenoj upravo protiv Šarića i njegova kartela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...