Umjesto Marijana Kustića u Sabor ulazi načelnik Jasenica Martin Baričević

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je odlučilo Hrvatskom saboru predložiti da HDZ-ovog zastupnika Andriju Mikulića u parlamentarnim klupama zamijeni Ante Plazonić, a njegova stranačkog kolegu Marijana Kustića, Martin Baričević.

Mikulić je svoj mandat saborskog zastupnika stavio u mirovanje zbog nespojivosti s dužnošću glavnog državnog inspektora, na koji ga je imenovala Vlada RH.

Kustić je, pak, podnio ostavku na dužnost saborskog zastupnika, a medijima je pojasnio kako odlazi zbog nedavnog izbora za izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza, ali i zbog čelnog mjesta u Ličko-senjskom HDZ-u.

Ovo je “drugi pokušaj” ulaska Baričevića u Sabor. 2016. dobio je fotelju umjesto Mire Kovača, tada tehničkog ministra vanjskih i europskih poslova. No, Plenković je ovu funkciju namijenio za Davora Ivu Stiera, pa je načelnik Jasenica ostao bez saborskog mjesta.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...