Vikali na Sapunara: “Smeće jedno! Lažeš! Ti si uzeo novce!”

Izrazito mi je zadovoljstvo što jednom profesoru i doktoru mogu reći u lice da laže, rekao je Damir Kezele suočavajući se u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu na suđenju Božidaru Kalmeti i njegovim suradnicima.

Kalmeta i ostali su podsjetimo optuženi za izvlačenje novca iz cestarskih poduzeća.

Kezele tvrdi da mu Sapunar nije predavao novac u njegovom uredu.

U istom tonu je nastavio i okrivljeni Jurica Prskalo, koji je gledajući Sapunara u oči povikao: ‘Lažljivče, kako te nije sram? Uništio si mi sve! Uništio si mi obitelj’.

Najagresivniji je bio Mario Lovrinčević:

– Lažeš ser… glupi. Lažeš smeće jedno! Ti si sve uzeo, ti si uzeo novac – vikao je na Sapunara. Nakon izlaska iz sudnice Sapunar je rekao kako mu je sve to izgledalo “zabavno”.

Podsjetimo, svjedok pokajnik Josip Sapunar ustvrdio je na prošlom ročištu na suđenju bivšem ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti i njegovim suradnicima za izvlačenje novca iz cestarskih poduzeća da su da su Hrvatske autoceste, Hrvatske ceste i Viadukt surađivale s Fimi Media te kako je u nekoliko navrata nosio novac  optuženima Ivanu Berketu i Damiru Kezeleu.

Uz Kalmetu su optužnicom obuhvaćeni i njegovi najbliži suradnici iz ministarstva – bivši državni tajnik te predsjednik Nadzornog odbora HAC-a Zdravko Livaković te državni tajnik Milivoj Mikulić koji je također bio u upravi HAC-a. U optužnici se spominje i bivši čelnik HAC-a i Hrvatskih cesta (HC) Stjepko Boban, čelnici građevinskih tvrtki Damir Kezele, Miroslav Bunić i Petar Pečin te ljudi iz HAC-a i HC-a Jurica Prskalo, Mario Lovrinčević i Sandro Vukelić.

Drugi krak afere Remorker proširio se na Hrvatsku gospodarsku komoru i njenog dugogodišnjeg čelnika Nadana Vidoševića, pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...