“Vikend rekorder”; 53-godišnjak u Gračacu napuhao 1,89 promila

Proteklog vikenda, policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 512 vozilo i vozača, a poduzeli su 210 represivnih mjera.

Alkotestirano je 198 vozača, od kojih je njih 14 bilo pod utjecajem alkohola, 76 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 3 bez položenog vozačkog ispita, 2 bez tehničkog pregleda i registracija, 4 vozača su nepropisno pretjecala, 1 je upravljao u vrijeme zabrane upravljanja, 5 vozača nije poštivalo prometni znak, 3 su vozila bez zaštitnog pojasa, 5 s uporabom mobitela u vožnji

Iz prometa je isključeno 20 vozača i 2 vozila. U tom se vremenu dogodilo 14 prometnih nesreća, u kojima su 4 osobe  zadobile lakše ozljede.

U subotu oko 20,10 sati u ulici Nikole Tesle u Gračacu, zatečen je 53-godišnji vozač kako upravlja Peugeot-om (OG) pod utjecajem alkohola od 1.89 g/kg,  a što najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je smješten u prostorije PU zadarske do otrježnjenja, te protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...