Više nećemo moći screenshotati poruke? Whatsapp uvodi drastične promjene

Naša omiljena aplikacija uvodi velike promjene, barem tako bruji internetska zajednica. Whatsapp je jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu, ima više korisnika čak i od facebooka i instagrama. Iako se još ne zna kada će promjene stupiti na snagu, obzirom na burne reakcije u komentarima ispod WABetainfo objave, pitanje je hoće li neke preinake uopće i zaživjeti.

Najveće polemike vode se oko mogućnosti ukidanja mogućnosti screenshota. To je nešto što ljudi koriste svakodnevno jer na taj način čuvaju bitne dijelove razgovora. “Autentifikacija”  je opcija koja će omogućiti blokiranje snimki ekrana. Na ovaj način žele povećati privatnost korisnika, odnosno potencijalno daljnje dijeljenje privatnih razgovora. O ovim promjenama obavijestio nas je WABetainfo.

Uvodi se i mogućnost otvaranja aplikacije otiskom prsta i to na uređajima koji imaju tu funkcionalnost. Dosad su korisnici iPhonea već mogli isprobati “fingerprint” metodu, a uskoro će to biti moguće i za Android korisnike.

Whatsapp još nije službeno objavio nove promjene i ne zna se kada će se točno realizirati. No, ono što se zna je i da stižu još dvije promjene. Najavljeni su novi emotikoni i opcija uređivanja fotografija. Animirane naljepnice na kojima se trenutno radi mogle bi korisnicima ove aplikacije olakšati komunikaciju i učiniti ju još zabavnijom, piše Miss7.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...