Zadar na dramatičan način izborio majstoricu za opstanak u ABA ligi

Košarkaši Zadra izborili su majstoricu nakon što su u utorak u Skoplju u drugom susretu doigravanja za ostanak u ABA ligi protiv MZT-a slavili sa 78-77 (35-43).

Veći dio utakmice činilo se da će Zadrani izgubiti i preseliti u ABA 2 ligu. Domaćini su od početka bili u vodstvu, a početkom treće četvrtine imali su 14 koševa prednosti (51- 37). No, zadarski košarkaši uspjeli su se pribrati i u zadnju dionicu ulaze sa samo minus dva koša.

Četiri minute prije kraja susreta Zadar je napokon poveo (69-67) i do kraja više nije ispuštao vodstvo. Istina, domaći MZT je imao osam sekundi za zadnji napad, ali je Amerikanac James Woodard promašio šut za dva poena u posljednjim trenucima utakmice.

Kod Zadra najbolji strijelac bio je Amerikanac Mario Little sa 20 koševa, a Luka Žorić dodao je 17. U redovima MZT-a najefikasniji su bili Amerikanci James Woodard sa 26 i Lester Medford sa 17 poena.

U prvoj utakmici, prije šest dana, Zadar je izgubio u svojoj dvorani od skopskog MZT-a sa 83-89, a treća, odlučujuća utakmica je u Zadru 30. travnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...