Zadarska rapsodija; Varaždin sa Stanova ispraćen sa tri gola u mreži

Kakva predstava na Stanovima!!! U 22. kolu Druge HNL nogometaši Zadra odigrali su najbolju utakmicu sezone i svladali drugoplasiranu momčad lige i jednog od glavnih kandidata za plasman u viši rang Varaždina s uvjerljivih 3:0. Mrežu gostiju načeo je Dragan Župan pogotkom iz kaznenog udarca na samom otvaranju susreta, a u nastavku je priču s dva gola zaključio Antonio Repić. Ovom pobjedom naša je momčad napravila još jedan veliki korak ka stabilizaciji u sredini prvenstvene ljestvice.

Zadar je od prve sekunde krenuo vrlo ofenzivno i to mu se isplatilo već u 2. minuti, kada se Repić našao u prilici pred golom Varaždina, a onda ga je srušio Dominik Perković pa je sudac Jakov Titlić dosudio jedanaesterac. Kapetan Župan bio je neumoljiv s bijele točke te je snažnim udarcem loptu poslao u jednu, a vratara Ivana Nevistića u drugu stranu za 1:0.

Igrači Mislava Karoglana nastavili su napadati, a u 11. i 30. minuti Repić je, nakon lijepih proigravanja Župana, odnosno Muića, imao još dvije dobre prilike. Međutim, lopta je u oba slučaja otišla malo pored gola pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 1:0. I u nastavak su bolje ušli Zadrani i dvaput opasno zaprijetili preko Lovre Kneževića i Edija Kulaša, no rezultat se nije mijenao sve do 70. minute.

U međuvremenu su Varaždinci ostali s igračem manje, jer je u 64. minuti zbog psovanja glavnog suca izravni crveni karton dobio Dejan Glavica i to kao da je bio znak domaćima da krenu po potvrdu pobjede. Svježi Nicholas Llanos projurio je desnom stranom i asistirao Repiću u sredini, a najbolji strijelac Zadra pogodio je za 2:0, dvadeset minuta prije kraja.

Najveću priliku gostiju, jedan opasan udarac izvana, odličnom je intervencijom obranio Josip Bender, a u 73. minuti centimetri su dijelili Repića od novog pogotka, nakon odličnog proigravanja Župana. No, dogodilo se to četiri minute kasnije. Ivan Tokić je ubacio s desne strane, Nevistić kratko odbio loptu, koju je na nekoliko metara od gola dočekao Repić i pospremio je u mrežu za konačnih 3:0. Petstotinjak gledatelja imalo je čemu zapljeskati nakon posljednjeg sučeva zvižduka.

Sljedeće nedjelje našu momčad očekuje gostovanje u Zagrebu kod Dinama II, a nakon toga su 11. i 18. svibnja na rasporedu posljednje dvije domaće utakmice ove sezone protiv Osijeka II i Solina.

ZADAR – VARAŽDIN 3:0

ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 500. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace). Pomoćnici: Ivan Batušić (Cvetković) i Dario Kolarević (Zagreb). Strijelci: 1:0 Župan (2′), 2:0 Repić (70′), 3:0 Repić (77′). Žuti kartoni: Jurić, Tokić, Kulaš (Zadar); Zebić, Perković, Sambolec, Jertec, Stolnik, Kolarić (Varaždin). Crveni karton: Glavica (Varaždin).

ZADAR: Bender – Pranić, Tokić, Jerbić, Žderić – Kulaš, Muić, Begić (od 75′ Jurić) – Repić, Župan (od 78′ Blažević), Knežević (od 67′ Llanos). Trener: Mislav Karoglan.

VARAŽDIN: Nevistić, Perković (od 35′ Sambolec), Zebić (od 59′ Kolarić), Jertec, Brlečić (od 74′ Težak), Glavica, Benko, Senić, Milićević, Stolnik, Fućak. Trener: Branko Karačić.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...