Zadarski fotograf Danijel Kolega predstavit će se u petak novom izložbom „Škur“ na otvorenju Tuna, Sushi & Wine Festivala

Zadarski fotograf Danijel Kolega svojom je izložbom „Jedan dan u izlovu tune“ prije dvije godine već otvorio i pratio zadarski Tuna, Sushi & Wine Festival, pa će novo upoznavanje zadarske publike s njegovim radom, također na otvorenju manifestacije u petak, biti podsjećanje na priču iz 2017. godine uz nešto drukčije motive ovog vrsnog 47-godišnjeg fotografa. Izložba koja će u atriju palače Cedulin biti otvorena od 5. do 14. travnja nosi naziv „Škur“, a sadržajno prati motive, atmosferu, intimu i doživljaj nekoliko ribarskih izlazaka na more s plivaricom. Za nekoga tko je iz Kali, zapravo i nema bolje priče.

– U pitanju je jedna noć na plivarici, odnosno više izlazaka na more koje sam zabilježio unazad dvije-tri godine. Prikazuje tijek noćnog izlova srdela od izlaska iz luke do dolaska na poziciju i traženja ribe – kaže Kolega predstavljajući svoju novu izložbu. Iako je Danijel, kako kaže, iz ribarske familije, fotografski izazov uvijek je bio prisutan na snimanju.

– Uvijek je jako zanimljivo, pogotovo što sam makar indirektno vezan za ribarenje. U Kalima to tako ide iz generacije u generaciju, mada se moj otac, a niti ja, nismo bavili ribanjem. Moj djed jest, kao i puno drugih ljudi koje poznajem, tako da je ribarenje dio mojega života – dodaje zadarski fotograf.

Kolega je imao nekoliko samostalnih izložbi uključujući onu od prije dvije godine na zadarsko-japanskoj manifestaciji, kao što je bio sudionikom brojnih skupnih fotografskih izložbi. More i ribe ili činjenica fotografa koji je podrijetlom i usmjerenjem otočni, prije svega, dovode nas do okusa zadarskog Festivala.

– Ne jedem dovoljno ribe, barem ne onoliko koliko bih htio, i to najviše zbog načina života u gradu. No zato se veselim ponudi Festivala, jer volim japanski način prehrane. Sirova riba mi odgovara, pa kada odem do Zagreba uvijek iskoristim priliku da probam nešto slično – hvali Danijel japansku kuhinju. Drugim riječima, fotograf Kolega uživat će u činjenici desetodnevnog Tuna, Sushi & Wine Festivala, a publika na otvorenju u njegovoj izložbi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...