Zadrani danas protiv MZT-a u odlučujućoj utakmici serije, Nazor: “Vrijeme je da od početka do kraja pokažemo pravu mušku partiju”

Nakon plasmana Zadrana u polufinale doigravanja za Prvenstvo Hrvatske i kroz seriju u kojoj će snage odmjeriti s aktualnim prvakom Hrvatske, zagrebačkom Cedevitom, fokus je ipak prvenstveno na odlučujućem, trećem ogledu kvalifikacijske serije protiv makedonskog MZT-a iz Skopja.

No krenimo redom. U nedjeljnom ogledu zadarska momčad otvorila je sjajno drugu utakmicu na Baldekinu protiv gradske momčadi iz Šibenika. Samo otvaranje susreta ukazivalo je na razliku u kvaliteti šibenske i zadarske momčadi. Iako su Zadrani u konačnici kompletno nadigrali ‘Građane’, domaćin je pokazao da se u budućnosti od njih itekako što može očekivati.

Strateg Zadrana Ante Nazor nakon plasmana u polufinale obratio se medijima na tiskovnoj konferenciji.

“Čestitam svojim momcima na pobijedi, Šibeniku na dobroj partiji i cijelom ambijentu te publici na dobrom navijanju. Startali smo jako dobro, borbeno i koncentrirano, no svojom smo krivicom i odustajanjem od agresivne obrane uveli Šibenik u šuterski ritam koji nam je stvorio velike probleme. Onog trenutka kada smo konsolidirali obranu i u napadu počeli tražiti suigrače u boljoj poziciji prelomili smo susret i na kraju zasluženo pobijedili s ovoliko razlike.”

Na postavljeni upit je li se momčad umorila kroz četvrtfinalnu seriju pred važan ogled s MZT-om, Nazor je odlučno komentirao kako im je, naprotiv ova serija bila puno bolja opcija od treninga višeg intenziteta.

“Sigurno bismo imali dobar trening, a ovo je puno bolje od treninga. Jučer smo imali dan odmora te smo osvježili ekipu, a sutra ćemo također nešto lakše raditi. Raspodijelili smo minutažu i mislim da ćemo biti spremni za susret.”

Na jučerašnjoj konferenciji za medije i opširnijoj najavi borbe za ostanak ili vraćanje MZT-a u okrilje prve ABA lige, Nazor je detaljnije prokomentirao što očekuje od svojih igrača.

“Vrijeme je da od početka do kraja pokažemo pravu mušku partiju. Mislim da su sazreli uvjeti za to. Imali smo zgusnut ritam, no to nam je na neki način i dobro došlo da svi uđemo u adekvatnu formu. Računam da će participirati apsolutno svi igrači koji su u ‘rosteru’, da ćemo dati najbolje od sebe i pobijediti pred našom publikom. Bilo bi suludo razmišljati u nekom drugom smjeru.”

Zadar je u Skopju odigrao bolje nego li je na kraju pobjeda s pola koša to prikazala. Možemo li očekivati uvjerljiviju predstavu i pobjedu domaće momčadi?

“Potpisujem pobjedu i s pola koša razlike. To bi me apsolutno zadovoljilo. Respektiram protivnika i mislim da neće biti lako. Najbitnije je da uzmemo ključne momente utakmice. U svakom dvoboju postoji pet-šest ključnih trenutaka i ona momčad koja to ‘uzme’, ona i pobjeđuje. Možemo naći dosta sličnosti u zadnja dva susreta. U prvoj smo se utakmici na minus 14 raspali, dok smo u drugoj pokazali petlju i energiju. Trebamo biti pozitivni i maksimalno napaljeni svih 40 minuta, a mislim da motivacija neće biti problem kada je sutrašnja utakmica u pitanju. Ne zanima me hoće li pobjeda biti uvjerljiva ili neuvjerljiva. Zanima me samo pobjeda!” – naglasio je 40-godišnji trener.

Na upit postoji li ponovno neka prepreka i ozljeda kod zadarske momčadi, kratko je zaključio:

“Nema. Rasporedili smo minutažu i svi su zadržali određenu svježinu. Svi smo na sto posto!”

Odlučujuća utakmica između Zadra i MZT-a na rasporedu je danas u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 18 sati. Prodaja ulaznica počinje u 10 sati i standardno kupovinu iste bit će moguće napraviti sve do treće četvrtine susreta.

Idemo u ulozi najjedinstvenije publike, s ovog područja, zajedno podržati našu momčad kako samo Zadar to zna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...