Zadrani na Baldekinu pobjedom izborili prvo mjesto HT Premijer lige

Zadarski košarkaši u posljednjem 22. kolu regularnog dijela HT Premijer lige pobjedili su ‘Građane’ rezultatom 70 – 73 i zauzeli prvo mjesto domaće ljestvice.

U sjajnoj atmosferi na Baldekinu i nakon dobrog ulaska Zadrana u utakmicu Šibenčani su uspjeli uspostaviti svoj ritam. U jednom trenutku i pet minuta prije isteka prvog poluvremena domaćin je vodio 30:18. Zadar je ipak ubacio u višu brzinu i uz Vukovićevu tricu s centra sa zvukom sirene na veliki odmor otišlo se s rezultatom 35 – 29.

Nakon šest minuta igre u nastavku Zadar je poveo 40:45, da bi se ubrzo domaćin uspio vratiti tricom Koraća i šutom za dva poena Bašića povesti 50:49.

Osim izmjenjivanja minimalnog vodstva, Zadar je pet minuta prije kraja imao 60:64, ali uslijedila je 6:0 serija domaćina za novi preokret 66:64. Nakon čega Vuković i Brzoja pogađaju dvije trice za novo zadarsko vodstvo 66:70, tri minute prije kraja. Cijela dvorana digla se na noge i kraj utakmice ispratila u stojećem stavu, kao u neka stara vremena.

Paić je poentirao za Šibenik i u posljednjih 60 sekundi ušlo se rezultatom 70:70. Narančasti tada kradu loptu, ali Šarić promašuje. Nakon toga i 20 sekundi prije kraja Paić radi nesportski faul. Božić je pogodio jedno od dva bacanja, ali Zadar je imao i loptu sa strane. Uslijedio je novi faul, na Mariću koji pogađa oba bacanja za 70:73 i konačnu pobjedu Zadrana.

Poslije utakmice trener Zadrana Ante Nazor obratio se novinarima na konferenciji za medije.

“Težak teren, lijep tradicionalan dalmatinski derbi. Kako čestitam svojim momcima na pobjedi, tako čestitam i Šibenci na odličnoj utakmici. Bili su rastrčani, agresivni i šuterski raspoloženi. Čestitam kolegi Juriću na dobrom poslu i u konačnici publici na ovom ambijentu. Krenuli smo jako tečno u utakmicu i vratila nam se stara boljka, znači, jako malo nam treba da se naš ritam bilo obrambeni, bilo napadački poremeti. Protivnik je dobro, puno bolje trčao nego mi, ali kad smo izašli na drugo poluvrijeme pokazali smo dodatan napor, dodatnu koncentraciju, poboljšali pass igru i zasluženo priveli utakmicu u našu korist.” – pojasnio je Nazor.

Prije same utakmice podosta komentara bilo je usmjereno na temu kalkuliranja i hoće li Zadar htjeti izbjeći prvu poziciju domaće ljestvice ne bi li izbjegao neugodne protivnike na putu do eventualnog finala. Ante Nazor odbacio je takva špekuliranja i iznio svoja očekivanja u skorašnjem četvrtfinalnom ogledu doigravanja HT Premijer lige, ponovno protiv Šibenika.

“Nikad nije bilo kalkulacija, jer u sportu kad kalkuliraš to ti se obije o glavu, bilo kada i bilo gdje. Drago mi je što ćemo biti blizu i nećemo puno putovati. Nadam se da će partije biti zanimljive, da će ambijent biti kao i večeras te se nadam jednoj dobroj predstavi košarke.” – poručio je trener Zadra.

Osim obaveza u ABA ligi protiv MZT Skopja i vraćanja serije u Krešin dom, Zadrane ponovno očekuje minimalno dvije utakmice protiv ‘Građana’ za prolaz u polufinale doigravanja HT Premijer lige, s obzirom na to kako je Zadar regularni dio sezone završio kao prvoplasirana, a Šibenik kao osma momčad domaće ljestvice.

Od ostalih parova četrvtfinalne faze doigravanja Cibona će snage odmjeriti s Zabokom, Split sa Goricom, a aktualni prvak Cedevita prolaz dalje tražiti će protiv Vrijednosnica iz Osijeka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...