Zadrani sigurni protiv Škrljeva, utakmica prekinuta zbog intervencije policije i navijačkih nereda

Nakon dugog niza godina izbivanja Zadar je u kultnom prostoru dvorane Jazine u službenoj utakmici 21. kola domaće HT Premijer lige ugostio momčad Škrljeva.

Uvijek posebna atmosfera i naboj nije izostao ni ovoga puta te se dvorana u trenu ispunila gotovo do zadnjeg mjesta. Prije početka utakmice, cijela dvorana pozdravila je predkadetsku i kadetsku selekciju KK Zadar koje su fantastičnim izdanjima, svaka u svojoj katergoriji na najbolji mogući način predstavile boje kluba. Predkadeti su se na završnom turniru regije “Jug” izborili za titulu prvaka Dalmacije, a kadeti osvojili izuzetno jaki Ficball turnir u Skopju nadigravši vršnjake iz Barcelone.

Nažalost odmah na početku utakmica je bila prekinuta zbog intervencije policije i navijačkih nereda. Nakon 20 – ak minuta odgode, susret je krenuo svojim tijekom.

Zadar je očekivano slavio u Jazinama rezultatom 86 – 75, a najefikasniji strijelci utakmice bili su redom Domagoj Vuković s 17, Mislav Brzoja 16, Luka Žorić 13 i Jure Planinić s 11 postignutih poena. Luka Žorić nakon susreta osvrnuo se i komentirao današnji ogled.

“Mislim da smo ovu utakmicu odigrali onako muški u obrani i da nam je tu krenulo sve dobro. Brzo smo otišli na 20 razlike i mislim da smo tu čak malo pustili nogu s gasa i da je tu moglo moglo biti i nešto više. Nama cijela sezona staje u sljedeći tjedan, tako da smo sigurno već mislima tamo. Moramo se već danas okrenuti prema toj utakmici i pokušati pobijediti u srijedu.”

O samim događanjima na početku utakmice i izvan terena nije htio previše komentirati.

Ja sam sportaš i igram košarku. Ne mogu komentirati takve stvari. Mogu pričati o utakmici i o onome što se događa unutar one četiri crte. Izvan toga mislim da bi bilo suludo da nešto komentiram.

Na upit da li je u svojoj bogatoj karijeri doživio nešto slično, poručio je:

“Doživio sam svašta tijekom karijere. Doživio sam i da na finale ne dođu gostujući igrači.”

Dugoočekivani rasplet dokvalifikacijske serije na rasporedu je u nadolazećem tjednu pred nama, a svoja razmišljanja uoči utakmice s makedonskom momčadi MZT-a također je podjelio s nama.

“Kao što sam rekao, cijela sezona nam stane u te, nadam se dvije utakmice, koje trebamo pobijediti. Pripremali smo se već otkad je završila ABA liga ili otkad smo saznali tko nam je protivnik. Dat ćemo sve od sebe, to je sigurno. Bit će teška utakmica, ali nadam se da ćemo to izvući. Mislim da će onda biti puno lakše okrenut se Hrvatskom prvenstvu i da u tom zamahu možemo napraviti neke dobre stvari u Hrvatskom prvenstvu.” – poručio je Žorić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...