Zadrani večeras gostuju kod Cedevite, Nazor: “Riječ o mladoj, poletnoj i potentnoj ekipi koja će nas nastojati uvući u svoj ritam”

Zadrane večeras u 20. kolu HT Premijer lige očekuje gostovanje kod Cedevite u dvorani Doma Sportova.

Osim prilike za četvrti trijumf u domaćem prvenstvu ova utakmica, između ostalog biti će odlična prigoda za podizanje samopouzdanja momčadi pred dugoočekivanu dokvalifikacijsku seriju ABA lige za potvrđivanje statusa i ostanak u elitnom društvu.

Potvrdio je to i trener Ante Nazor na održanoj konferenciji za medije i najavi ogleda protiv ‘Vitamina’.

“Kao i uvijek, plan je predstaviti se u što je moguće boljem svjetlu. Utakmica nam je vrlo važna kao svojevrstan test, jer je riječ o mladoj, poletnoj i potentnoj ekipi koja će nas nastojati uvući u svoj ritam i uz veliku rotaciju nametnuti trčanje u leđa i nadmoć u skoku. Mlada su momčad i oni osciliraju, pa tijekom godine imaju periode dobrih rezultata, pa određene krize. No, brzo se regeneriraju i baš će im utakmica protiv nas biti vađenje za neke lošije rezultate koje su postigli u zadnje vrijeme. Stoga moramo biti još autoritativniji, imati odgovor na sve i podizati sportsku formu za ono što nam predstoji, a to je i najvažniji dio sezone, kvalifikacije za ostanak u ABA ligi.” – poručio je trener Zadra i nastavio…

“Ovo je druga ekipa. To su mladi momci koji igraju HT Premijer ligu. Možemo očekivati određena pojačanja iz prve momčadi, mada je to još uvijek enigma. No, oni sigurno nisu umorni i htjet će nametnuti svoj ritam. Zadar im je „crvena krpa“ da se prikažu u što je moguće boljem svjetlu. Sjetimo li se zadnje utakmice oni su nam na domaćem terenu, ovdje na Višnjiku, stvorili određene probleme. Dvoboj je bio neizvjestan do samoga kraja i sigurno nas ne čeka lagan zadatak da gore iskontroliramo susret.”

Nakon kraćeg izbivanja s terena i propuštanja susreta s Hermesom na parket se vraća i Luka Žorić.

Apsolutno konkurira za sastav. Trenira, ali još uvijek malo osjeća probleme i ne smijemo ga puno opteretiti. Trebamo biti pažljivi i dozirati opterećenje, ali nadam se da će participirati određene minute, jer će nam biti od velike pomoći – komentirao je Nazor.

Osim što je cijela seniorska selekcija na raspolaganju u ovoj utakmici, dobre vijesti stižu i po pitanju mlađih uzdanica kluba.

“Priključili smo igrače iz omladinskog pogona te nas ima više na treninzima i odmah je vidljiva veća energija i pozitivna atmosfera.” – zaključio je Nazor.

Sudačko podbacivanje zakazano je u 20 sati, a za navijače koji neće moći prisustvovati susretu prijenos uživo moći će pratiti na Areni Sport TV.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...