Zadru vrijedan bod na gostovanju kod Kustošije

U 21. kolu Druge HNL nogometaši Zadra osvojili su vrijedan bod na gostovanju u Zagrebu, odigravši sa Kustošijom 0:0. Bila je to utakmica s dva različita poluvremena, prvim vrlo otvorenim s obe strane, a drugim znatno zatvorenijim, bez izrazitih prilika pa se u konačnici mreže nisu tresle i svaka se momčad morala zadovoljiti bodom.

Vrlo sadržajno prvo poluvrijeme počelo je prilikom za domaće već u 2. minuti, kada je Darojković s desne strane šesnaesterca pucao malo pored suprotne vratnice. Odmah je uzvratio Zadar i zaprijetio preko Župana, no njegov udarac brani vratar Radelić. Nedugo zatim veliku priliku imao je Repić, nakon lijepog proigravanja Župana za Jurića i povratne lopte u sredinu, ali napadač Zadra pucao je pored gola.

Najviše problema Zadranima zadavao je Darojković, koji je ponovno zaprijetio u 15. pa 23. minuti, no rezultat se nije mijenjao. Kao ni nakon nekoliko udaraca iz kuta gostiju. U 32. minuti kombinacija Knežević – Župan proizvela je novu priliku za Repića, no njegov je udarac i ovaj put završio malo pored vratnice. Do poluvremena bilježimo još po jednu dobru priliku na svakoj strani, ali udarac Kovačića nije bio precizan, a Repićev je obranio Radelić pa se na odmor otišlo s početnih 0:0.

Drugo poluvrijeme bilo je sušta suprotnost prvoga. Nastavak nije donio praktični nijednu opasniju akciju po ijedan gol, iako je Zadar pred kraj susreta imao čak četiri uzastopna kornera. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, obje momčadi su se više posvetile defanzivnim zadacima, jer je jednima i drugima ovaj bod bio od popriličnog značaja. Tako je i završilo.

Zadar je sada sa 25 bodova na osmom mjestu prvenstvene ljestvice, dok Kustošija ima bod manje, 24, koliko ima i Lučko s utakmicom manje.

U sljedećem kolu našu momčad na Stanovima očekuje veliki dvoboj protiv trenutačno vodećeg Varaždina, koji sa Šibenikom vodi borbu za ulazak u Prvu HNL. Ta utakmica na rasporedu je u subotu, 27. travnja u 17 sati.

KUSTOŠIJA – ZADAR 0:0

ZAGREB – Igralište Kustošije. Gledatelja: 300. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Neven Gulin (Šibenik) i Tomislav Hudika (Varaždin).

KUSTOŠIJA: Radelić – Pavković, Darojković (od 70′ Rihtar), Gaćeša (od 59′ Al Tharwan), Vragolović, Kovačić, Deak, Plazonja, Ntchamda (od 77′ Rašić), Biškup, Cmrečnjak. Trener: Ante Ivanda.

ZADAR: Bender – Pranić, Tokić, Jerbić, Žderić – Kulaš, Muić, Jurić (od 80′ Zdrilić) – Repić, Župan (od 90′ Katuša), Knežević (od 64′ Llanos). Trener: Mislav Karoglan.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...