Zidane: “Što ja imam objašnjavati Modriću kako se igra nogomet?”

U opširnom intervjuu za Otro Zinedine Zidane govorio je o svojoj trenerskoj karijeri koja je ponovno nastavljena nakon što se vratio na klupu Real Madrida s kojim je osvojio trostruku uzastopnu europsku krunu.

Zidane je stigao u Madrid nakon što njegovi nasljednici Julen Lopetegui i Santiago Solari nisu uspjeli zadržati klub na jednakom nivou na kojem ga je ostavio prilikom odlaska u svibnju 2018.

U Realu je zatekao Luku Modrića, svog ključnog veznjaka i službeno najboljeg nogometaša svijeta.

“Ja sam drugačiji tip trenera. Zapravo sam neobičan tip trenera, rekao bih. Ono što mi se najviše sviđa u mom pristupu je to što nikad ne govorim Luki Modriću i Cristianu Ronaldu kako igrati nogomet. Nebitno je tko će biti njihov sljedeći trener, ali nitko Modriću ili Ronaldu ne može dodati nešto novo. Uvijek sam htio pokazati da su oni više od nogometaša i prekrasno je kreirati pobjedničke uspomene, to je nešto što će zauvijek ostati s nama”, rekao je legendarni Francuz.

Objasnio je potom zašto voli trenerski posao.

“Zbog timskog duha. Svi drugi pokušavaju individualno podići igrače, ali ne i ja. Želim osvojiti prvenstvo, ali želim im pokazati i drugi način na koji se može do pobjeda.”

Smatra Messija, Ronalda i Neymara igračima koji su najgladniji pobjeda, a formula za uspjeh mu je – visoka razina motivacije.

Pravi ispiti za Zidanea i Modrića, ako budu surađivali i sljedeće sezone, tek slijede. Do kraja La Lige slijedi im tek odrađivanje posla, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...