Zračna luka Zadar prednjači po broju najavljenih novih rotacija

Tijekom ljetnog rasporeda letenja, koji obuhvaća razdoblje od 31. ožujka do 27. listopada 2019. godine, prema Hrvatskoj je uvedena 81 nova zračna linija, uključujući redovne, low cost i čarter linije i to s 24 svjetska tržišta. Također, prvi tjedan ljetnog reda letenja otpočeo je s rekordnih 252 leta, što u usporedbi s prvim tjednom ljetnog rasporeda letenja prošle godine predstavlja rast od 30 posto. Najviše letova u prvom tjednu bilježe zračne luke u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

„Nove aviolinije i povećanje broja rotacija su, između ostaloga, i rezultat aktivnosti Hrvatske turističke zajednice. Suradnju s avioprijevoznicima ostvarujemo kroz programe strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima, koje za cilj imaju pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne i prometno dobro povezane cjelogodišnje destinacije. Posebno nas veseli nova interkontinentalna linija na relaciji Philadelphia-Dubrovnik, koja nas nakon gotovo 30 godina po prvi puta spaja s tržištem SAD-a“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je u ovoj godini za strateška marketinška partnerstva s turoperatorima i avioprijevoznicima osigurano nešto više od 40 milijuna kuna.

Gledajući po tržištima, najviše novih linija, odnosno njih 14, kreće iz gradova Njemačke, a potom slijedi 12 novih linija s tržišta UK-a, 8 linija iz Francuske, 5 linija iz Italije, 4 linije iz Nizozemske, itd. Analizirajući ljetni red letenja po broju rotacija, najviše je rotacija planirano između Hrvatske i Njemačke, UK-a, Francuske, Austrije i Švicarske.

Najviše novih linija letjet će prema zračnim lukama u Zadru, Splitu, Dubrovniku, Puli i Rijeci. Većina hrvatskih zračnih luka u ovoj godini također bilježi i povećanje broja rotacija u odnosu na prethodnu sezonu, a prema apsolutnom broju najavljenih novih rotacija prednjače zračne luke u Zadru s povećanjem od 25 posto, Puli s povećanjem od 7 posto i Dubrovniku s rastom od 4 posto.

Od zračnih prijevoznika, najviše novih linija pokrenuo je Ryanair, njih 15, a valja spomenuti i 8 novih linija prijevoznika Volotea, 6 novih linija TUI-ja te 5 novih linija easyJeta.

Dodajmo kako je analiza zrakoplovne povezanosti Hrvatske i emitivnih tržišta provedena temeljem objavljenih ljetnih redova letenja hrvatskih zračnih luka Zagreb, Osijek, Pula, Rijeka, Lošinj, Zadar, Split, Brač i Dubrovnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...