22-godišnjak uhićen za strašnu nesreću s 13 ozlijeđenih i jednim poginulim kod Sv. Roka

Policija je objavila detalje jučerašnje teške prometne nesreće na autocesti A1 u kojoj je poginuo njemački motociklist. U nesreći je sudjelovalo šest automobila.

Prometna nesreća dogodila se kada je 22-godišnjak iz Splita upravljajući osobnim automobilom virovitičke registracijske oznake, dolaskom na 215. kilometar gdje je padala gusta kiša sa solikom, izgubio nadzor nad upravljačem automobila uslijed čega lijevim bočnim dijelom automobila udara u zaustavljeni motocikl njemačke nacionalne oznake koji se nalazio na traci namijenjenoj za zaustavljanje vozila u kvaru i odbacuje 41-godišnjeg njemačkog državljanina vozača motocikla van kolnika, prenosi Index.

Uslijed udara osobnog automobila u motocikl, motocikl udara u stražnji dio osobnog automobila ogulinske registracijske oznake kojim je upravljao 59-godišnjak iz Ogulina, nakon čega se motocikl zaustavlja na kolniku i na njega nalijeće osobni automobil dubrovačke registracijske oznake kojim je upravljao 29-godišnjak iz Dubrovnika.

13 osoba lakše ozlijeđeno

S obzirom da su se osobni automobili ogulinske i dubrovačke registracijske oznake zaustavili na kolniku, na iste je naletio osobni automobil slovenske nacionalne oznake kojim je upravljao 61-godišnji slovenski državljanin.

Uslijed zadobivenih ozljeda, vozač motocikla preminuo je na mjestu događaja, dok je 13 osoba lakše ozlijeđeno s mogućnošću prekvalifikacije i to 7 muškaraca, 4 žene, dvoje djece.

22-godišnjak uhićen

Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 22-godišnjak iz Splita je uhićen te će biti doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava će biti podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Očevidom je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice iz Gospića, koja je izdala nalog za provođenje obdukcije preminulog.

Zbog obavljanja očevida promet je autocestom od čvora Maslenica do čvora Sveti Rok bio u prekidu od 15.15 do 2.30 sati.

Foto: Lika Online

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...