Ako navečer jedete ovo – u snu ćete mršavjeti!

Koliko puta ste se ulovili da uz gledanje večernjeg filma pojedete vrećicu čipsa, veliku porciju sladoleda ili čokoldau? Ako to zamijenite s hranom s visokim udjelom proteina – ona će raditi za vas…

Večernji obroci koji debljaju posebno se odnose na hranu s puno prerađenih ugljikohidrata i škroba poput kruha, riže, krumpira i pekarskih proizvoda s malo vlakana i puno šećera.

Ovaj tip hrane ublažit će glad na neko vrijeme, ali kalorije koje je čovjek unio u tijelo neće se potrošiti, nego će ih za vrijeme spavanja tijelo “pospremiti” kao masnoću u tijelu.

Ipak, stručnjaci savjetuju da se ne odlazi u krevet gladan. Kad vas u kasnim noćnim satima ulovi glad, bolje je posegnuti za hranom s visokim udjelom proteina i malom količinom ugljikohidrata.

Zato je idealna opcija par štapića (ili kuglica, ovisi o pakiranju) mozzarelle. Mozzarella ima manje od 100 kalorija po kuglici ili štapiću, ali te male moćne grickalice pružaju nevjerojatnih šest grama proteina sa samo jednim gramom ugljikohidrata, kao i dodatnim hranjivim tvarima poput kalcija i vitamina D. Uz to, nećete morati brinuti o prejedanju, budući da su u pitanju mala pakiranja.

Oni koji ne toleriraju laktozu, ili ne vole mliječne proizvode, mogu se poslužiti s malo orašastih plodova i uzeti šaku badema ili oraha.

Istina je da su orašasti plodovi jako kalorični i imaju visok udio masnoća, ali oni će ublažiti glad i dati tijelu prijeko potrebne proteine, vitamin E, selen, magnezij i druge hranjive tvari. Samo pripazite na količinu, već šaka oraha će biti dovoljna tijelu da utaži glad, pišu 24 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...