Antena Zadar daruje vam 6 ulaznica za koncert Nipplepeople u GUMI!

Electro-pop duo Nipplepeople dolaze u GUMU danas u petak, 24. svibnja. 2019.

Fantastična obrada hita Zdenke Kovačiček «Frka» jedan je od najuspješnijih songova sezone zahvaljujući kojem je ovaj maskirani dvojac našao put do radijskog etera, kako onog mainstream, tako i alternativnog, ali i do brojnih klubova i festivala po regiji.

Nipplepeople je hrvatska elektropop grupa osnovana 2008. Nipplepeople čini tajanstveni maskirani dvojac. U jedina dva intervjua do sada, a u jednom od njih su odgovore dali samo s glazbenim brojevima, objasnili su svoju tajanstvenost u moru žutila na glazbenoj sceni željom da stave svoju glazbu u prvi plan.Stekli su popularnost širom regije hit singlom Sutra te nastupima na renomiranim ljetnim festivalima: EXIT, Hartera, Terraneo, Summer Fest…

Prvi singl Broj im je odmah zasjeo na prvo mjesto domaće top ljestivice Plavog Radija “9-tercu” i tamo ostao nekoliko tjedana u veljači i ožujku 2009. Glazbena kritika ga je opisala kao “perverzno veseli trip-hop na hrvatskom”. Spot za ovaj single je tek objavljen u veljači 2011. i to kao nastup u živo u emisiji Hitorama MTV Adrie.

U ožujku 2017. godine, Nipplepeople je predstavio obradu hita Zdenke Kovačiček iz 1981. Autor glazbe je Kire Mitrev, a tekst je preuzet iz knjige poezije Slavice Maras “Konstatacija jedne mačke”. Tekst ispred svoga vremena i u modernoj obradi je oduševio slušatelje, a pjesma je već po izlasku najavljena kao ona koja će “obilježiti proljeće” i “koju će teško biti izbaciti iz glave…”

Francuski portal “Electro and pop” bez obzira na jezičnu barijeru ostao je također oduševljen atomsferom i ritmom koju stvaraju nipplepeople.Također su oduševili urednika portala “We All Want Someone To Shout For” koji ih je prozvao “one of the coolest finds of 2010” (otkriće 2010.) nakon što je iznio hrpu pohvala na singlove Broj i Sutra koji se mogu sažeti u rečenicu “This is electronic music done right!” (to je elektronička glazba napravljena kako spada) Tportal ih je 2011. uvrstio u popis “deset najvećih glazbenih nada domaće scene” te ih ovako predstavio: “Njihove pjesme ‘Broj’ i ‘Sutra’, osvojile su vrhove domaćih top ljestvica svojom zaraznom i pitkom pop elektronikom koja referira na 80-e, nudeći istovremeno suvremeni urbani zvuk plesne elektronske glazbe…”

Antena Zadar daruje vam 6 karata (3×2). Ispod objave na našoj Facebook stranici tagirajte osobu s kojom želite ići, podijelite objavu (na javno) i budite attento, jer dobitnike objavljujemo danas u 15 sati! Sretno! 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...