Bili su dobri, ali Cormier promijenio stav prema Stipi: “Ne mislim više biti fin”

Daniel Cormier gostovao je u showu Ariela Helwanija na ESPN-u, gdje je najavio nadolazeću borbu protiv Stipe Miočića.

Ono što će ovog puta biti drugačije je stav i ponašanje Cormiera prema Stipi. Prije prve borbe bili su u jako dobrim odnosima. Trenerske uloge u Ultimate Fighteru odradili su prijateljski, no nakon borbe se sve promijenilo. DC smatra kako Stipe zapravo nije bilo pošten prema njemu, budući da je prije borbe već bilo dogovoreno što će se dogoditi pobjedniku. Iznio je i svoj stav o tome što je Miočić odlučio čekati, odmarati i zahtijevati revanš, prenosi FightSite.

“Ne sviđa mi se njegov pristup. Mislim da se trebao boriti, jer je toliko dobar borac da bi i u ovih godinu dana zadržao svoju poziciju. Nakon ovoga, više ne osjećam potrebu biti fin prema njemu. Cijelo vrijeme sam mu davao pravo na revanš, ali bilo je tu drugih stvari. Imali smo takvih razgovora s organizacijom i sve se znalo. On je bio zadovoljan s onim što smo dogovorili, kao i ja. Na kraju se ponašao kao da ja radim nešto nepošteno prema njemu nakon što sam pobijedio u našoj borbi. Mislim da on nije bio pošten prema meni. Nisam radio ništa njemu nažao, ponašao sam se onako kako smo se dogovorili da ćemo napraviti nakon borbe. Kad se borba ugovorila, bilo je vrlo jasno da postoji ideja prema kojoj će se pobjednik boriti protiv Brocka Lesnara. Vjerujem kako bi on napravio isto što i ja”, objasnio je zbog čega se promijenio njegov stav, a onda je odmah povukao parelelu sa sobom u sličnoj situaciji.

“Sjećam se kad sam izgubio od Jonesa. Istog trenutka krenuo sam ugovarati borbu protiv Ryana Badera, da se što prije vratim i izborim novu borbu. Na kraju se Jonesu dogodilo ono što se dogodilo i ja sam se borio protiv Rumblea za titulu. Ali, čim sam izgubio, tražio sam najbrži način kako da ponovno dođem do te borbe, nisam sjedio i kukao. Išao sam se izboriti za ono što želim.”

Iako ovog puta brani nešto što je već osvojio i pobjedu koju je već ranije ostvario, smatra kako neće imati problema s motivacijom. Nije mu još puno nastupa preostalo i ne namjerava se opustiti niti jednog trenutka sve dok konačno ne odluči kako je njegova karijera gotova. Pokušat će i ne razmišljati o tome na koji bi način volio doći do pobjede.

“Sve dok sam spreman, bit će u redu. Bit ću motiviran za borbu. Jedino, ne znam na koji način ga mogu pobijediti bolje i impresivnije nego što sam to napravio prošli put. Važno će mi biti samo doći do pobjede. Ukoliko to bude odlukom, neka bude odlukom. Ono je bila posebna stvar, nokautirao sam najuspješnijeg teškaškog prvaka u povijesti. Namjeravam ga opet pobijediti i uvjeren sam da mi stilski odgovara. Kako je borba prolazila, tako sam ga sve više osjećao.  Siguran sam da sam bolji borac od njega”, otkrio je svoje razmišljanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...