Cedevita u drami izbacila Zadar, Pullen zabio tricu četiri sekunde prije kraja!

Cedevita je u finalu prvenstva Hrvatske. Branitelj naslova igrat će protiv Cibone nakon što je u petoj utakmici polufinala sa 72:71 slavio u Zadru.

Zadar je nakon slobodnih bacanja Luke Žorića vodio 71:69, a zatim je tricu za pobjedu gostiju sa skoro devet metara četiri sekunde prije kraja pogodio Jacob Pullen.

Zadar je bolje krenuo u susret poveo je s 10:2, početkom druge četvrtine imao i najvećih 13 poena prednosti (26:13), no Cedevita se postupno vraćala u susret. Na kraju treće četvrtine bilo je samo plus dva za Zadar (55:53), a Cedevita je prvi put povela 2:52 minute prije kraja kada je Murić pogodio tricu za 65:67.

Nakon što je Stipanović skokom u napadu i košem pogodio za 65:69 činilo se kako je otpor Zadra slomljen. Ključni igrači domaćih izgledali su toliko umorno da nisu mogli više pogađati niti slobodna bacanja. Ipak, Dašić je košem i dodatnim slobodnim bacanjem izjednačio na 69:69 1:25 minuta prije isteka vremena, a nakon što oba sastava nisu iskoristila po nekoliko napada, Žorić je 17 sekundi prije kraja dobio dva slobodna bacanja koja je uspio i pogoditi i dovesti Zadar u vodstvo 71:69. U posljednjem napadu Cedevite Cobbs je uposlio Pullena koji je pogodio ključnu tricu s više od osam metara.

Justin Cobbs s 22 i Andrija Stipanović sa 16 koševa predvodili su Cedevitu, dok su Vladimir Dašić s 20 ubačaja i Luka Žorić s 15 poena i 14 skokova bili najbolji kod Zadra.

Cedevita će u finalu igrati protiv Cibone koja je u polufinalu svladala Split sa 3-0. Finalna serija igrat će se na četiri pobjede, prednost domaćeg terena imat će Cibona, a prva utakmica igrat će se u srijedu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...