Četvrta utakmica Cedevite i Zadra; Nazor: “Idemo pokazati da smo tim iz Dalmacije”

Četvrta utakmica Cedevite i Zadra igra se danas, u srijedu s početkom u 20 sati.

Mogu li se Zadrani izboriti za navedeno, imali smo prilike čuti iz prve ruke od trenera Nazora na konferenciji za medije.

“Vidjet ćemo. Na tragu prošle utakmice gdje smo pokazali da možemo igrati ‘u armu’ koji nam nudi da budemo ravnopravni Cedevitom, prvenstveno što se tiče kontrole tableuna. Što se tiče perioda kada smo napravili prednost u kojemu smo smanjili izgubljene lopte na najmanju moguću mjeru i što se tiče obola igrača s klupe. Svih deset igrača je pokazalo da može ravnopravno igrati i odraditi dionice kako treba.” – pojašnjava Nazor te nastavlja…

“Hoće li samo to biti dovoljno za rezultat? Mislim da neće. Njega moramo tražiti u drugoj sferi. To je dodatni napor, skakanje protivniku na leđa i skakanje na glavu. Moramo biti divljiji i pokazati da smo tim iz Dalmacije i s tom vjerom ići gore tražiti šansu u sutrašnjoj utakmici.”

Kako momčad Zadra, od početka serije i prve utakmice s Cedevitom, ima ozbiljne namjere potvrđuje i par posljednjih trenutaka regularnog vremena u susretu. Gdje su Zadrani imali izuzetnu priliku povesti u seriji, ali nije postojalo dovoljno koncentracije za privesti susret u svoju korist.

“Mi smo i prvu utakmicu pokazali da smo sposobni nešto ozbiljnije pokazati u seriji. Ovo me zaista podsjeća na trenutke iz prve sezone u Zadru kada smo tijesno dobili prvu utakmicu, da bismo drugu izgubili i više od 40 razlike. A to nismo doživjeli kao katastrofu, već smo dobili na Višnjiku. Istina-Bog igralo se na dvije pobjede. S aspekta košarke, kada maknemo emocije na stranu, to ništa ne znači. Svaka utakmica nosi svoje zamke i svaka utakmice nosi svoje te se u Zagrebu trebamo doslovno potući. Tu je ključ. Igračima dodatni motiv ne treba.”

Osim Litllea, cijela momčad biti će na raspolaganju za sutrašnji susret, u kojem su Zadrani promjenili cjelokupni pristup novom važnom gostovanju u Zagrebu.

“Krenuli smo od organizacije i samog puta. Idemo na dan utakmice. Napravili smo plan tog dana, gdje igračima ostavljamo najmanji mogući manevar slobodnog vremena. To nije toliko presudno, ali zna imati utjecaj na psihofizičko stanje igrača. Motivacijski govor s moje strane mora biti bolji, kao i timska kohezija. Pobjeda koju smo ostavili na svom terenu dat će šansu da odnos i samopoštovanje igrača bude bolje, kao i njihova suradnja. Gore idemo kao jedan. To zaslužujemo, ne samo zbog poštovanja prema klubu, već i poštovanje prema samima sebi.” – poručuje Nazor.

Sutrašnja utakmica ponuditi će odgovor na par pitanja i jesu li neke konkretnije mjere polučile rezultat kod momčadi, koja itekako ima svoj potencijal.

“Sigurno da da. Bilo bi iluzorno baviti s ovim poslom, a ići na izlet u Zagreb. Ozračje je puno bolje nego nakon prve utakmice, iz prostog razloga što smo utakmicu dobili. Nisam tip trenera koji sve gleda kroz pobjedu i poraz. Trebamo biti pošteni i reći da smo kontrolirali susret od početka do kraja i da smo protivniku ostavili jako mali manevar. Usprkos svoj njegovoj kvaliteti. A tada te i Bog nagradi, jer si pobjedu zaslužio. Bitna je stvar da se protivnik prilagođavao nama, a ne mi njemu, i to je velika stavka. Prvu nismo kontrolirali. Stizali smo rezultat i raspali se u produžetku. S tog aspekta, utakmica u subotu najbolja je moguća potvrda da moramo biti svjesni svoje snage i biti spremni da na terenu pokažemo moć.” – zaključio je iskusni Ante Nazor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...