Danas odluka o presudi Daruvarcu za premlaćivanje djevojke

Na Županijskom sudu u Splitu danas će se odlučiti o pravomoćnosti presude Darku Kovačeviću Daruvarcu, koji je, podsjetimo osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja, teškog ozljeđivanja i prijetnje 18 – godišnjakinji s kojom je bio u povremenoj vezi, javlja Večernji list.

Odluka o pravomoćnoj presudi bit će gotova točno godinu dana otkad je u kafiću u Zadru na očigled brojnih gostiju premlatio djevojku, a kojoj nitko nije pomogao, a na suđenju je njih troje čak i lagalo o samom događaju, a zbog čega je protiv njih podignuta optužnica.

Slučaj je podigao buru u hrvatskoj javnosti nakon što je Daruvarac pušten na slobodu isprva uoči presude, a onda i vrlo brzo nakon što mu je nepravomoćno dosuđeno pet godina zatvora budući da mu je istekao maksimalni pritvor za ta kaznena djela.

Video snimka brutalnog iživljavanja na djevojci sablaznila je širu javnost, a reagirao je tada i državni vrh uz najave izmjena Kaznenog zakona, no od toga nije bilo ništa.

U međuvremenu je Darko Kovačević Daruvarac još jednom završio u pritvoru zbog fizičkog sukoba i prijetnje jednom Zadraninu no ovaj je prijavu povukao, a ubrzo je na policiji završio i nakon prometne nesreće kada se odbio alkotestirati. Tada ga je i prekršajni sud pustio na slobodu.

Daruvarac je cijelo vrijeme nakon suđenja i presude govorio kako ga se ponovo pokušava vratiti u zatvor, a novinarima je izjavljivao kako iako porijeklom iz BiH neće otići u tu državu i pobjeći od pravomoćnosti presude koju bi danas do kraja radnog dana trebao donijeti Županijski sud u Splitu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...