Provjera spremnosti i koordinacija vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga

Danas u zadaskoj županiji počinje vatrogasna vježba “Sigurnost 19”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Na području Zadarske, Šibensko-kininske i Splitsko-dalmatinske županije danas će se održati terenski dio međuresorne vježbe “Sigurnost 19”, a pokazni dio vježbe, kao i taktičko-tehnički prikaz sredstava i opreme, održat će se u vojarni “Knez Trpimir” u Divuljama.

Vježba se provodi temeljem godišnjeg plana rada Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti za 2019. godinu i u skladu s Programom aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara za Republiku Hrvatsku u 2019. godinu.

Prikazu vježbe “Sigurnost 19” u Divuljama prisustvovat će potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, ujedno i predsjednik Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti.

Cilj međuresorsne vježbe “Sigurnost 19” je provjera spremnosti i koordinacija vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga koje sudjeluju u provedbi zadaća tijekom ljetne protupožarne sezone.

Nakon vježbe, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković potpisat će Sporazum o suradnji u gašenju velikih požara na otvorenom prostoru protupožarnim zrakoplovima Oružanih snaga.

S pročelnikom Hrvatske gorske službe spašavanja Josipom Granićem potpisat će pak Sporazum o suradnji između Ministarstva obrane i HGSS-a.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar