Dijani Vican drugi mandat rektorice Sveučilišta u Zadru; Najavila novi dom i restoran za studente u Novom kampusu

Prof. dr. sc. Dijana Vican u utorak je na sjednici Senata Sveučilišta u Zadru izabrana za rektoricu u razdoblju 2019. do 2023. godine. Vican je ovo drugi mandat na čelu Sveučilišta.

Kao jedina kandidatkinja za ovo mjesto podržana je od strane 33 člana od ukupno 35 članova Senata, preostala dva glasa bila su nevažeća.

“Žao mi je da nije bilo protukandidata ali potpora članova Senata pokazuje da je sve što se postiglo u ovom mandatu bilo rezultat zajedničkog rada. Ovu podršku doživljavam kao priznanje za procese koji su dovršeni ili pokrenuti u ovom mandatu, ali i obvezu za naredno razdoblje.” izjavila je nakon izbora rektorica Vican.

Nadodala je i kako će Sveučilište u Zadru, kao mlado sveučilište, i u budućnosti biti znanstveno konkurentno.

“Radit ćemo na pojačavanju sveučilišnih studija područjem tehničkih znanosti, još jačem uključivanju studenata i poticanju studentskih projekata te infrastrukturi, odnosno osiguravanju novih prostora, izgradnjom studentskog restorana i sveučilišnog doma u Novom kampusu. To će se odraziti na standard studenata i sveučilišnih nastavnika”, napomenula je Vican.

Prof. dr. sc. Dijana Vican rođena je 5. prosinca 1959. u Imotskom, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je 1984. jednopredmetni studij pedagogije na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na istoj ustanovi završila je 1991. poslijediplomski znanstveni studij iz andragogije i stekla stupanj magistre znanosti, a 2000. stupanj doktorice znanosti u polju odgojnih znanosti.

Na radnom mjestu asistentice na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zadru, Sveučilište u Splitu, danas Sveučilištu u Zadru, zaposlena je od 1987. godine. Na istoj ustanovi ostvarila je znanstveno-nastavna napredovanja do znanstvene savjetnice i redovite profesorice u znanstvenom području društvenih znanosti, polju pedagogije. Obnašala je funkcije zamjenice pročelnika i v.d. pročelnice Odjela za pedagogiju, prorektorice te od 1. listopada 2015. godine rektorice Sveučilišta u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...