Donosimo konačne upute za sudionike utrke; Sve što trebaš znati prije utrke u Zadru!

Vrijeme je za šestu Wings for Life World Run utrku. Kako bi tvoj dolazak, priprema i sama utrka prošli bez ikakvih problema, pročitaj vodič koji smo pripremili za tebe. Ako još uvijek imaš pitanja, javi nam se putem kontakt obrasca ili nas pronađi na Info desku u Zadru u subotu i nedjelju.

Dolazak na start

Startna zona Wings for Life World Run utrke nalazi se na Liburnskoj obali. Dolaziš li na utrku osobnim vozilom, savjetujemo ti da parkiraš na jednom od parkirališta predloženih dolje na slici.

Startni paket i BIB broj

Svaki sudionik koji je startninu uplatio na vrijeme, putem maila je dobio svoj startni broj.

Startni paket, koji uključuje i startni (BIB) broj, možeš preuzeti u subotu, 4. svibnja od 10:00 do 19:00 te u nedjelju 5. svibnja od 07:00 do 11:00 sati u pagodama koje će biti smještene na samoj rivi, pored poznatih Morskih orgulja. Pagode su podijeljene prema brojevima. Za preuzimanje startnog paketa potrebna ti je osobna iskaznica. Također, ako već znaš svoj startni broj, postupak preuzimanja bit će puno brži. Startni broj može podignuti i netko od tvoje obitelji i prijatelja uz uvjet da ima fotografiju ili kopiju osobne iskaznice.

Ako se nalaziš u Zadru ili okolici, apeliramo da svoj startni broj preuzmeš već u subotu, kako bi se izbjegle gužve u nedjelju.

Maloljetni trkači (16 – 18 godina) moraju doći na utrku u prisustvu roditelja ili s (od roditelja potpisanom) Izjavom o odricanju od odgovornosti te kopijom osobne iskaznice roditelja, koju je također potpisao roditelj (kopiju).

Preuzimanje startnih brojeva za sudionike u invalidskim kolicima

Sudionici u invalidskim kolicima svoj broj će moći preuzeti tijekom subote i nedjelje na označenom mjestu. Invalidska kolica svakog sudionika će biti označeni zastavicom zbog bolje vidljivosti među trkačima. Crvena zastavica označava sudionika koji samostalno sudjeluje u utrci (pa se ostali trkači mole da ga ne poguruju bez pitanja), dok bijela zastavica označava sudionike koji u utrci sudjeluju uz pratnju.

Ruta i okrjepne stanice

Točnu rutu trčanja možeš proučiti na Wings for Life World Run stranici. Svi trkači moraju trčati desnom trakom ceste, dok se lijevom trakom kreće presretačko vozilo te ostala vozila u koloni.

Svakih 2,5 do 5 kilometara duž staze moći ćeš s okrjepnih stanica uzeti vodu, Red Bull, banane ili naranče.

Presretačko vozilo i povratak na start

Onog trenutka kada te presretačko vozilo prođe, tvoje vrijeme se bilježi na globalnoj listi te je utrka za tebe završena. Ne smiješ nastaviti trčati jer će se ubrzo nakon prolaska presretačkog vozila cestovni promet otvoriti, a ostanak na stazi za tebe više neće biti siguran. Na lijevoj strani ceste, preko puta okrjepnih stranica nalazit će se označene autobusne stanice, gdje ćeš čekati autobus za povratak na start. Ovisno o tome gdje je tvoja utrka završila, možeš se nastaviti kretati do sljedeće stanice ili se vratiti na prethodnu. U slučaju da autobus ne bude na stanici, molimo te za strpljenje.

Autobus će te vratiti na start gdje ćeš s ostalim trkačima na velikom video zidu smještenom na Forumu moći pratiti kako utrka ide dalje u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Utrka traje dok i posljednji natjecatelj ne ostane trčati. Svi sudionici se zbog vlastite sigurnosti moraju vratiti na start isključivo spomenutim autobusom.

Garderoba

Za tebe smo osigurali čuvani prostor u kojem možeš ostaviti svoje stvari. Svaki trkač ima pravo ostaviti jedan komad prtljage, ne veći od prosječnog ruksaka. Svoju prtljagu označi trakicom koju ćeš dobiti na svom startnom broju, dok ćeš drugi dio iste ostaviti kod sebe i pomoću nje preuzeti svoju prtljagu nakon utrke.

Wings for Life World Run shop

Za trčanje ili za uspomenu i dugo sjećanje, na lokaciji ćeš moći kupiti majice, kape i ostalu Wings for Life World Run sportsku opremu.

Info centar

Imaš pitanja? U Info centru su odgovori!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...