Država odučila ukinuti nešto bez čega prije niste mogli gotovo ništa obaviti

Vlada je prekjučer usvojila podzakonski akt za uvođenje elektroničke naplate, piše Poslovni.hr. Još u rujnu prošle godine ministar uprave Lovro Kuščević potpisao je ugovor vrijedan više od 50 milijuna kuna za financiranje projekta “e-Pristojbe” bespovratnim novcem iz Europskog socijalnog fonda. Tim projektom se ukida kupnja državnih biljega na kioscima, a Vlada je donošenjem podzakonskog akta napravila prvi korak u započinjanju tog procesa.

Uredbom o središnjem informacijsko-tehnološkom sustavu elektroničke naplate upravnih pristojbi definira se način rada i plaćanja te početak primjene. Državna tajnica u Ministarstvu uprave Katica Prpić, objasnila je da će se ovim sustavom omogućiti krajnjim korisnicima da jednom uplatom podmire ukupnu cijenu usluge, dok će aplikacija unutar sustava sama raspodijeliti pojedinačne iznose pristojbe i drugih naknada po institucijama kojima su namijenjene.

U prvoj fazi, koja započinje mjesec dana nakon stupanja Uredbe na snagu, sustav e-Pristojbe koristit će se u županijskim uredima državne uprave, dok ostali javni subjekti moraju ispuniti potrebne tehničke i druge preduvjete. Sustav “e-Pristojbe”, za čiji je rad zadužena Fina, poboljšat će javne usluge te evidenciju pristojbi i naknada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...