Evo koji horoskopski znakovi lako opraštaju, a koji pak to nikada neće učiniti

Oprostiti znači odustati od kažnjavanja onog tko vam se zamjerio. To također znači osloboditi se u dubini duše, no budući da je teško nazrijeti što se zbiva u duši, zadovoljit ćemo se razmatranjem vidljivog. Dakle, koji znakovi najčešće ostavljaju krivca nekažnjenog?

Ribe

Opraštate toliko da katkad škodite sebi. Oprostit ćete zato što ne želite da se netko osjeća krivim, no u većini slučajeva taj će zauzvrat zloupotrijebiti vašu dobrotu. Neka vas suosjećanje prema drugima ne spriječi u obrani svog integriteta. Strategije okretanja drugog obraza i uzvraćanja na kamen kruhom u praksi se nisu pokazale djelotvornima.

Rak

Redovno prihvaćate ispriku koja vam se učini iskrenom jer vam ona daje opravdanje za odustajanje od istjerivanja pravde. Spokoj u duši važniji vam je od pravde. Neka mir i ljubav vladaju! Nažalost, zlonamjernik će shvatiti praštanje i pomirljivost kao znak slabosti i poziv na nastavak izrabljivanja. Stoga pokažite zube, odnosno kliješta, i štitite svoje interese.

Vaga

Oprostit ćete nečiji grijeh zato da izbjegnete sukob, makar pomirenje bilo štetno po vas. Trud oko održavanja dobrih odnosa pohvalan je pod uvjetom da i druga strana želi isto, ali to nije uvijek tako. Što prije izračunate da vas opraštanje košta više od razračunavanja, to ćete prije uspostaviti emocionalnu ravnotežu. Napomena: ovaj se opis tiče samo Vaga Venerina tipa. Ako ste Vaga Saturnova tipa, umjesto oprosta dijelite – osvetu.

Vodenjak

Ne zamjerate grešniku dugo jer su vaše emocije kratkovječne, nisu jako duboke, niti negativne. Nakon što vaša ljutnja, uvrijeđenost ili mržnja izblijede same od sebe nećete se više ni sjećati da ste nekog smatrali krivim za nešto. U tom slučaju krivac neće imati pojma da mu je oprošteno, što nije loše: dok živi u neznanju, vjerojatno će paziti da vam se ne zamjeri još jednom.

Znakovi koji teško opraštaju

– Lav: morat ćete se jako, jako potruditi oko njegovog oprosta

– Škorpion: ne vrijedi ni ako se jako, jako potrudite

– Jarac: napravite mu krupnu uslugu ili mu ponudite novčanu odštetu

Poseban slučaj

– Ovan: oprostit će brzo… ali će vas prije toga izvrijeđati, nalupati, napustiti ili štogod mu padne na pamet.

Napomena uz ovaj tekst

Astrološke prognoze su zabavne prirode i ne temelje se na znanstvenim činjenicama. Osobe bi uvijek trebale donositi odluke na temelju svojih vlastitih iskustava i rasuđivanja, a ne na temelju astroloških prognoza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...