Finale ili ne, utakmica odluke; Nazor: “Svaka dlaka ima mišić i taj mišić treba biti mobiliziran!”

Zadrani su nakon trijumfa u zagrebačkoj dvorani Doma Sportova fokusirani na 5. odlučujuću utakmicu polufinalne serije PH.

Nakon dva uzastopna poraza, pa dvije uzastopne pobjede protiv zagrebačke Cedevite, Zadar će u subotu preko majstorice pokušati doći do finala i zaigrati protiv Cibone. Vjetar u leđa momčadi Zadra dodatno pruža i činjenica da su u posljednjoj utakmici u Zagrebu nadigrali protivnika u gotovo svim područjima igre.

Kako se pozitivna atmosfera pomalo dizala pobjedu za pobjedom, nije tajna, ali isto tako serija još nije odlučena.

Složio se s time i trener Nazor:

“Naravno da nije. Pokazali smo karakter vrativši se nakon 0-2. Rekoh i prije zadnje utakmice da smo počeli igrati u armu; koji sugerira da s Cedevitom možemo biti ravnopravni. Ponavljam, ne znam hoće li to biti dovoljno, jer trebat će se bacati na glavu. Trebat će se mobilizirati. Svaka dlaka ima mišić i taj mišić treba biti mobiliziran, a da ne govorim za glavne skupine. Trebat će
nam i više koncentracije. Nemojmo zaboraviti da smo zadnju utakmicu promašili deset penala, a 11 prethodnu u kojoj smo pobijedili. Treba nam bolji fokus što se tiče izgubljenih lopti, jer kada gubimo lopte praktički sami sebi dajemo poene. Ne daje ih Cedevita, no nju to razigrava. Trebat ćemo imati odgovor na sve. Očekujem atmosferu koja će nam biti vjetar u leđa, očekujem ‘feedback’ adrenalina tribina i terena i onda se možemo nadati ravnopravnoj utakmici.” – ističe trener Nazor.

Upozorio na mnoge prednosti koje krase momčad Cedevite i na koje Zadrani moraju posebno paziti.

“Moramo biti skromni. Jako respektiramo ovu Cedevitu koja ima takvu snagu; da se ne čudim vama kojima je ovo čudo. Da ne nabrajam ugovore, jer ja se time ne bavim, ja sam košarkaški trener. Da ne kažem da imaju tri Amerikanca, da imaju reprezentativce Slovenije i BiH, a da su svi ostali reprezentativci Hrvatske. Znate tko im je dvanaesti igrač koji ne ulazi u igru? To je nezamjenjivi reprezentativac ovog ciklusa Mustapić. Samo to dovoljno govori o snazi Cedevite i o ulozi favorita koju ima. No, sport je takav i nadamo se da ćemo pružiti dostojan otpor.”

Kao što je već istaknuto, Zadrani su u posljednjoj utakmici pokazali dominaciju. Kako će ova mala energetska prednost utjecati na utakmicu ispred nas i kakva je strategija igre, također je komentirao trener Nazor.

“Istaknuo bih obranu, pod broj jedan. Utakmicu će sigurno karakterizirati minijature pojedinih igrača. Ima tu par individualaca jakih na lopti koje će trebati striktnije pokrivati. Zadnje dvije
utakmice koje su otišle u našu korist svjedoci smo da smo ih nadskakali, da smo imali po deset skokova više. Mislim da je to nužno i moramo učiniti sve da pariramo na terenu. Kada to napravimo, učinit ćemo ono što je moguće, a to je i da se pogodi šut i da se odigra kvalitetno u ‘low postu’ gdje ćemo imati situacija da se odigra kvalitetna pas-igra na perimetru. A onda smo unutra, što smo pokazali u ove dvije utakmice koje su iskontrolirane s naše strane, utakmice u kojima se protivnik prilagođavao nama.”

Neki su primijetili da se zadarska momčad ponekad prilagođava igri protivnika.

“U pravu ste što se tiče prilagođavanja protivniku. Onaj tko se na terenu prilagođava u većini slučajeva izgubi utakmicu: Tu je najbolji pokazatelj treći susret pred našom publikom u kojem se protivnik prilagođavao nama i nije mogao iskontrolirati dvoboj.”

Za kraj, Nazor je skrenuo pažnju na prednosti Zadra bi mogle donijeti dobre rezultate.

“Što se tiče minusa, mislim da smo se digli na zavidnu formu. U posljednjoj smo utakmici na minus osam u kritičnom period pokazali snagu i vratili se u igru. I prva nam je utakmica dala za pravo da se možemo vratiti u egal. Nema razloga sumnjati u nedostatak motivacije, neovisno o bilo kakvom stanju na semaforu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...