Fun Park u Biogradu bilježi gubitak od 4,2 milijuna kuna

Jedini zabavni park u Hrvatskoj, Fun Park Mirnovec pored Biograda na Moru, prošlu godinu završio je s 11,2 milijuna kuna prihoda i gubitkom od 4,2 milijuna kuna.

Njegovog vlasnika, samoborskog poduzetnika Franju Koletića, taj minus još ne zabrinjava. Štoviše, Koletić najavljuje nove investicije i širenje parka

Fun park Mirnovec, koji mediji nazivaju hrvatskim Gardalandom iako je daleko manji od talijanskog uzora, krenuo je s radom u srpnju 2017. Prvu godinu u kojoj je radio oko pet mjeseci završio je s 9,2 milijuna kunaprihoda i 3,7 milijuna kuna gubitka.

Lani je Koletiću promet porastao za dva milijuna kuna, ali se povećao i minus na 4,2 milijuna kuna.

‘Ne zabrinjavaju nas financijske brojke. Na gubitak smo računali jer smo još u velikim investicijama. Lani smo 7D interaktivno kino platili gotovo 400.000 eura. Završetak zadnje vodene atrakcije Atlantisa koštao nas je gotovo isto toliko. Idemo korak po korak… Borba je kao na svakom tržištu. Nije jednostavno ući u biznis u kojem smo pioniri u Hrvatskoj’, rekao je za tportal Koletić.

Uvjeren je kako će imati puno bolje poslovne brojke za dvije do tri godine, kad obogati ponudu vodenim sadržajem. U planu je izgradnja aquaparkapored Fun parka Mirnovec, a koji bi se prostirao na oko 20.000 metara kvadratnih.

‘Sad sređujemo papire. Nadam se kako ćemo iduće godine krenuti sa zemljanim radovima. Ta investicija će nas koštati od sedam do osam milijuna eura. Tad bismo imali u potpunosti zaokruženu priču. U prvom dijelu dana, kad su najveće vrućine, posjetitelji bi se provodili u aquaparku, a zatim bi se prebacili na atrakcije na suhom’, ispričao je Koletić.

S aquaparkom ukupna površina hrvatskog Gardalanda iznosila bi više od 60.000 kvadrata.

Novu investiciju Koletić će većinom financirati putem bankarskih kredita, što će mu povećati ionako povelike obaveze prema bankama.

Franjo Koletić rekao nam je kako ga gubitak ne zabrinjava jer je još uvijek u velikim investicijama.

Krajem 2018. kapital i rezerve su mu iznosili 24,2 milijuna kuna dok su mu dugovanja bila veća od 80 milijuna kuna.

Podsjetimo, u projekt zabavnog parka Koletić je krenuo 2010., kad je za 6,5 milijuna kuna kupio gradsko zemljište od Biograda na Moru. U izgradnju i opremanje inicijalno je uložio 14 milijuna eura. Park je dizajnirao talijanski arhitekt Franco Barazzoni, jedan od najboljih i najpoznatijih arhitekata za zabavne parkove u svijetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...