Glasan sukob na Gradskom vijeću na rubu fizičkog incidenta, vijećnike razdvojili u odvojene prostorije

Sjednica Gradskog vijeća nakratko je prekinuta urlanjem oporbe nakon što su vladajući htjeli prekinuti Aktualni sat. Time su onemogućili da još troje vijećnika iznese svoja pitanja.

Jedna od oporbenih vijećnica, Irena Dragić (SDP), koja je ostala zakinuta za svoju minutažu zasjela je za govornicu. Zanemarila je upozorenja predsjednika Gradskog vijeća Zvonimira Vrančića i počela sa postavljanjem svojih pitanja. Ona su bila namijenjena gradonačelniku Branku Dukiću koji je iskoristio priliku i napustio vijećnicu.

Za to vrijeme Vrančić joj izriče opomene i poziva pročelnika Ivana Mijolovića da prezentira prvu točku dnevnog reda koja se odnosi na rebalans proračuna. On je sjeo kraj Vrančića i počeo obrazlagati isti, no Dragić je, unatoč ugašenom mikrofonu, pokušavala nadglasati Mijolovića.

Vrančić je pozvao na glasovanje o prvoj točki, no tek tada u vijećnici počinje kaos. Antun Novoselić (SDP) koji je zasjeo kod Vrančića počinje glasan verbalni sukob s vijećnikom Matom Marićem (HDZ) koji je “zakuhalo” pitanje Dragić o tome gradom vlada li mafija Zadrom kada se gradi toliko benzinskih crpki. Sukob je eskalirao i postao toliko glasan, gotovo na rubu fizičkog sukoba, da ih se moralo razdvojiti u odvojene prostorije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...