Google maps uveo značajku koja će oduševiti sve vozače

Google je upravo uveo oznake za radarsku kontrolu brzine u svoju poznatu aplikaciju za navigaciju. Vozači će se, naime, upozoriti kada se približavaju policijskom radaru, a svemu će pomoći i značajka za ograničenje brzine. Sve informacije bit će prikazane u samoj aplikaciji, javlja tportal.

Provjere brzine pojavit će se kao ikonice na samim cestama, i prije nego što se poveselite – riječ je samo o fiksnim brzinomjerima, a ne policijskim patrolama. Korisnici Androida će, doduše, moći prijaviti položaj radara kako bi kolegama vozačima uštedjeli pokoju kunu i upozorili ih da ne žure.

Ograničenje brzine bit će smješteno na donjem kutu aplikacije, pruživši vozačima dodatni način provjeravanja maksimalne brzine (u slučaju da im je promaknuo znak pored ceste). Jedini problem u cijeloj priči je što će morati gledati u telefon da bi provjerili brzinsko ograničenje, što znači da za to vrijeme neće gledati u cestu.

Google trijumfalno najavljuje ove nove značajke već nekoliko mjeseci te ih trenutno planira izdati u ograničenom broju zemalja prije nego što se odluči za globalnu distribuciju.

U slučaju da ste se mislili da ćemo i ovog puta izvisiti sa liste izabranih, prevarili ste se. U digitalnim podsjetnicima za preveliku brzinu uživat će građani Kanade, Australije, SAD-a, Indije, Meksika, Rusije, Japana, Grčke, Islanda, Izraela, Italije, Nizozemske, Norveške, Portugala, Poljske, Saudijske Arabije, Južne Afrike, Španjolske, Švedske i da – Hrvatske.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...