Iskreni Vrsaljko: “Imam video snimke na telefonu koje se ne usudim pogledati”

Hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko, koji se oporavlja nakon operacije koljena, u TV emisiji ‘Istinom do gola’ rekao je puno zanimljivih stvari vezanih za svoju karijeru, a osvrnuo se i na SP-u Rusiji.

Kod legendarnog splitskog novinara Zdravka Reića, koji je Zadranina Šimu Vrsaljka rešetao pitanja, moglo se čuti puno toga zanimljivog. Neke je stvari Vrsaljko javno kazao po prvi puta. Naravno, posebna tema je bila teška ozljeda koljena zbog kolje je morao na operaciju te je u dogovoru s Atletico Madridom jedan dio rehabilitacije odradio u svom Zadru.

‘Namučio sam se s ovom ozljedom, ali neću žuriti s povratkom, neka oporavak traje i 10 mjeseci, ali kad izađem na teren, bit ću 300 posto spreman. Sve sam pokušavao, sve sam probao samo da ne idem pod nož, ali sam se na kraju odlučio za kirurški zahvat. Nadam se da ću bi spreman tako da opet zauzmem svoju poziciju u reprezentaciji i da zaigrao na Euru. Siguran sam da ćemo se plasirati!’, kazao je Vrsaljko koji još uvijek hoda uz pomoć štake, prenosi tportal.

Nije zabrinut zbog poraza od Mađarske i lošeg ulsaka u kvalifikacije za Euro:

‘Hrvatska je u nakon SP postala prava meta i svi se žele dokazati protiv nas. No, mislim da imamo kvalitetu i da ćemo se vrlo lako kvalificirati na Euro’, kazao je Vrsaljko kazavši kako igraju dobro, no voditelj mu je kontrirao ‘kako su se malo opustili’ što se vidi po posljednjim rezultatima.

‘Ni govora, ne slažem se jer takve se utakmice događaju. Mislim da smo igrali dobro i nije se nitko opustio. Na dan kad smo igrali s Mađarskom nije nam išlo.’

Osvrnuo se i na kvalifikaciju utakmicu u Ukrajini u kojoj je Hrvatskoj, koju je dan prije preuzeo Zlatko Dalić, igrala samo pobjeda. Nakon toga prilično lako su izbacili Grčku u dodatnim kvalifikacija i napravili čudo na Svjetskom prvenstvu:

‘Uoči Ukrajine svi smo u svojim glavama imali misao kako je ovo zadnja šansa ove generacije, uspjeh se morao dogoditi. Bili smo kao obitelj, trenirali smo dva puta dnevno i nije bili niti jedne svađe. Takvom raspoloženju uvelike je pridonio i izbornik Zlatko Dalić.’

Kazao je kako srebrnu medalja sa SP-a čuva u sefu, a posebno će mu u sjećanju ostati doček u Zagrebu te nakon toga u njegovu Zadru.

‘Imam video snimke s autobusa na telefonu i ne usudim se to još pogledati. Zašto? Ne mogu vrijeme vratiti da još malo to traje.’

Zanimljiv dio razgovora svakako je bio onaj u kojem se prisjetio početaka karijere. Iz Zadra, gdje je prošao školu nogometa, prvo je otišao u Hajduk. No, karijeru je izgradio kao igrač zagrebačkog Dinama.

‘U Hajduku su željeli da budem njihov gost na Turniru Darko Mateša u Zagrebu i tada sam proglašen najboljim igračem. Bio sam tada navijač Hajduka, ni za što drugo nisam znao. Sanjao sam da igram za Hajduk. Otac i ja spremili smo stvari, ujutro trebali krenuti u Split, ali nam je, jednostavno, javljeno da se to ne može realizirati. Uprava Zadra nije dala. Potom su zvali tatu iz Dinama Božidar Šikić i Jozo Bandić. Zdravko Mamić imao je moć da tu situaciju riješi, čvrsto su stali iza mene i to je razlog zašto sam postao igrač Dinama. Prije nego što sam dobio pravo nastupa, morao sam mjesec dana pauzirati’, prisjetio se Vrsaljko.

Zanimljivo je spomenuti kako je Vrsaljko na početku karijere često igrao na poziciji zadnjeg veznog ili klasičnog veznog, ali jedan trener je svojom odlukom sve promijenio jer je upravo ka desni bek ispisao hrvatsku povijest:

‘U svim kategorijama sam igrao veznog igrača, dok nisam došao u Lokomotivu, gdje me trener Roy Ferenčina postavio na poziciji desnog beka i rekao mi kako ću na toj poziciji napraviti veliku karijeru.’

Prisjetio se Vrsaljko i jedne situacije s derbija koji je s Dinamom igrao na Poljudu. Dinamo je slavio 1:2 zahvaljujući lukavom Vrsaljku. Naime, za Hajduk nije sviran čisti jedanaesterac:

‘Za klub i reprezentaciju spreman sam na sve. Ne mogu reći da sam namjerno igrao rukom, ali naravno da je bio jedanaesterac, jer bacio sam se kao golman, u blato se uvalio.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...