Ivica Kostelić i još 700 profesionlanih sportaša na šestom Falkensteiner Punta Skala Triatlonu

Veliki izazov za najveću hrvatsku skijašku zvijezdu. Na Falkensteiner Punta Skala triatlonu u Punta Skali kraj Zadra Ivica Kostelić natjecao se u štafeti s prijateljima Lukom Bakračem iZoranom Jelakovićem i otplivao zahtjevnu dionicu od 1900 metara. Bodrili su ga supruga Elin Kostelić i sinovi.

”Oduvijek mi je bila želja isprobati triatlon, ali kako veći dio uključuje trčanje na asfaltu, a moje koljeno nažalost to ne može podnijeti, odlučio sam sudjelovati s prijateljima u štafeti i plivati. Uzbuđenje nije veliko jer nisam favorit, ovo je rekreativno, odlično druženje i pravi sportski duh”, rekao je Ivica Kostelić.

Natjecanje u srednje dugoj disciplini uključivalo je i štafetu koja se sastoji od 1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21,1 kilometar trčanja. Natjecala se i štafetna trojka pod imenom Austrijske legende, koju čine skijašiReinfried Herbst i Klaus Kroll te Otto Konrad, golman austrijske nogometne reprezentacije.

Jako sam uzbuđen, jer ovo je moj prvi triatlon u životu, plivam u štafeti, a nisam profesionalni plivač. Mnogo je natjecatelja, ne znam što me očekuje, ali sportaš sam i naučio sam da je u životu uvijek najvažnije biti hrabar i dati sve od sebe, rekao je Reinfried Herbst, austrijska skijaška legenda.

Triatlon na jednoj od najljepših lokacija na Jadranu i ove je godine organiziran u suradnji s TZ Zadarske županije, TZ Grada Zadra i TZ Grada Nina i ispunio je sva očekivanja.

Na glavnoj utrci bio je rekordan broj natjecatelja, ukupno 400 natjecatelja iz čak 23 zemlje, od naših susjeda do natjecatelja iz  Južne Koreje, Grčke i Irske. Postajemo prava triatlonska zvijezda i sve se bolje pozicioniramo na mapiOpen season triatlona i family friendly mjesta za odmor, gdje sportaši, nakon naporne zime i treninga, a prije svojih državnih prvenstava dolaze testirati formu i usput se odmoriti s obiteljima, zaključio je Zlatko Parać, direktor utrke.

Ovogodišnji pobjednici u srednje dugom triatlonu, iznimno zahtjevnoj disciplini u kojoj su se danas okušali vrhunski profesionalci i najizdržljiviji amateri, su hrvatska natjecateljica Sonja Škevin s vremenom 4:28:13 i austrijanacMichael Weiss s 3:59:41, a od domaćih muškaraca prvi je kroz cilj prošao Matija Avirović s 4:09:26.

Bogate nagrade osigurali su Falkensteiner te službeni sponzori Decathlon, Saucony Hrvatska i Olival.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...