Kanader iz Zemunika pomaže u gašenju požara u Izraelu

Republika Hrvatska ima poveće iskustvo kad se radi o gašenju požara, posebno na obali, a njega dijeli i s drugim državama u nevolji. Ovog puta u takvoj situaciji je Izrael i pomaže mu baš Hrvatska, piše RTL.

Prema podacima vatrogasaca, oko tri tisuće ljudi moralo je napustiti svoje domove, izgorjelo je 45 objekata, a osmero ljudi je prevezeno u bolnicu zbog udisanja dima.

“Protupožarni avion Canadair CL-415 upućen na zadaću pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara u Izrael. Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske, a temeljem zahtjeva Državne Izrael u petak, 24. svibnja 2019. godine u jutarnjim satima protupožarni avion Canadair CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i dvije posade Protupožarne eskadrile upućuje se na zadaću pružanja humanitarne pomoći gašenja požara u Državu Izrael”, naveo je MORH.

Uz Hrvatsku, pomoć u gašenju požara koji je poharao predgrađe Jeruzalema i šume uz autocestu koja vodi prema Tel Avivu, pružaju Cipar, Italija i Grčka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...