Cestitka_Uskrs

Macola: “Napravit ću medvjedima hotel s 5 zvjezdica ako treba”

Nakon što je Državni inspektorat naredio da se medvjedi koji se drže u neprikladnoj nastambi iza restorana Macola u Korenici premjeste u sklonište oglasio se i njihov vlasnik, Željko Orešković zvani Macola.

“Napravit ću medvjedima hotel s pet zvjezdica, što god treba. Neka mi nabroje koje uvjete trebam ispuniti i to ću napraviti. Oni su sa mnom jako dugo, rekao je za 24sata Željko Orešković (58) zvani Macola, vlasnik poznatog svratišta Macola.

Kaže da nije dobio nikakvo rješenje o oduzimanju medvjeda. “Medvjedi su dobro zbrinuti i uvjeti su dobri. Sve što sam čuo bilo je preko medija. Mene nitko nije nazvao. Inspekcija mi dolazi svake godine i uvijek ih tražim da mi napišu uvjete koje trebam ispuniti kako bih mogao otvoriti zoološki vrt.

Ja sam zahtjev za otvaranje zoološkog vrta već podnio te su mi rekli da će Ministarstvo poljoprivrede osnovati komisiju koja će izaći na teren i reći što treba napraviti, a što ne. Nakon toga bi mi napisali što trebam napraviti da otvorim zoološki i to bih napravio. Pa ne želim ja njima loše”, rekao je Macola. Također je ispričao da su medvjedi oduvijek s njim.

“Bilo bi mi jako žao kad bi mi oduzeli medvjede. Ali ako mora doći do toga, neka bude tako. Ja poštujem hrvatske zakone te kako nadležne institucije odluče, tako će i biti. Nema druge”, zaključuje Macola.

Podsjetimo, Prijatelji životinja objavili su priopćenju kojemu traže da se medvjedi koji se nalaze iza restorana u Macoli u Korenici, oduzmu i smjeste u utočište za medvjede.

“Medvjedi su na frekventnome mjestu, u prostoru ograđenom žicom, uz prašnjavu cestu, izloženi svim vremenskim uvjetima te patnji i stresu zbog neprirodnog okruženja, buke prometa i navale turista, dosade i nedostatka podražaja, što negativno utječe na kvalitetu njihova života i ugrožava njihovo zdravlje – objasnila je Natalija Svrtan iz Prijatelja životinja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...