Mane horoskopskih znakova: Vodenjaci su hiroviti, a Djevice cjepidlače…

Svađa ima dvije strane, a poznajete li dobro osobine partnerova i svog znaka, lakše ćete prihvaćati mane i izbjeći svađe.

Astrološki kritički osvrt na vaše i partnerove najčešće pogreške te propuste pomoći će vam da poboljšate ljubavne odnose.

Ovnovi su slijepi na partnerove potrebe

Ovnovi znaju biti egocentrični i nedovoljno tolerantni prema voljenima. Misle da kad njih nešto zanima, to jednako zanima i partnera. Zbog nagle i kapriciozne prirode prije će se posvađati nego mirno saslušati što im partner želi reći. Ne nasjedajte na njegovu potrebu da u svakoj prepirci istjeruje mak na konac. Tad ga je najbolje pustiti na miru, jer tek kad osjeti da ste ravnodušni, izgubit će volju za prepucavanja. Muškarac ovoga znaka trudit će se izbjegavati sve oblike sladunjavih običaja.

Bikovi se ugnijezde u bračnu rutinu

Bikovi se u vezama prebrzo ulijene. Kad se jednom ugnijezdi u rutinu, teško ga je natjerati da se pokrene. Zbog materijalističkih pogleda na život nema sluha za emotivnog partnera, koji možda vapi za više nježnosti, a ne za skupim darovima. Griješi jer smatra da partnera više ne treba šarmirati ili izvesti u društvo, nego misli da su miran život i bogata trpeza dovoljni. Posesivni su, no to ne podnose kod partnera. Žene ovoga znaka ne trpe kad im kritizirate kuhanje ili majčinsku ulogu.

Blizanci su ironični i kritični

Brzopleti su i nestrpljivi pa partneru često ne dopuste da završi misao, nego odmah prekidaju razgovor o nečemu trećem. Iako imaju naglašeni intelektualni kapacitet, većina voli biti mentalno nadmoćnija od partnera, kojemu spočitavaju mane, a svoje ne vide. Znaju biti hladni i proračunati pa druga strana može biti zakinuta za nježnost. Kako im u ljubavi glavni izazovi nisu erotika i seks nego intrigantan razgovor, cijenit će partnera dok god ga ima živaca slušati. Pogriješit ćete ako tu astrološku lutalicu vežete uz kuću. Treba mu društvo i, dok god to možete tolerirati, s vama će biti sretan.

Rakovi partnera guše emocijama

Emotivni Rakovi stalno traže dokaze ljubavi pa mogu postati dosadni. Zbog pretjerane osjetljivosti svaku kritiku doživljavaju osobno. Rak zna danima ne razgovarati s partnerom, dok ovaj treba nagađati čime ga je uvrijedio. Kad bi otvorenije iznosili što im smeta, bilo bi manje nesporazuma. Vrlo su štedljivi, no kako u tome znaju pretjerivati, mogu postati cjepidlake i kontrolirati partnerove izdatke. Ljubomorni su pa voljene sumnjiče za bivše veze. Ne govorite da je loš roditelj ili da ne zna s djecom jer to može biti kobna pogreška koju vam neće zaboraviti.

Lavovi vole naređivati

Ponosni su, pate od odsutnosti samokritike i zato, kad nešto krene nizbrdo, gotovo uvijek okrivljavaju partnera. Griješi kad očekuje da ga partner u svemu mora podupirati i diviti mu se, a nije svjestan da nije savršen. U obiteljskom životu voli da je njegova riječ zadnja pa se partner može osjećati neravnopravnim. Znaju biti samodovoljni, mogu postati vrlo razdražljivi i proturječni pa odbijaju dobronamjerne savjete. Partnera zna poniziti kako bi se osjećao važnijim pa se partner može osjećati jako loše. Nikad ih nemojte kritizirati pred ljudima. U suprotnom ćete na sebe navući njegov bijes. Svi imaju velik ponos i egocentrični su pa teško podnose kritiku. Njima ste idealni ako znate popuštati i u pravom trenutku dati kompliment.

Djevice cjepidlače

Zbog potrebe da u životu sve doživljavaju racionalno vrlo su zahtjevni. Znaju biti kritični i kroz povećalo promatrati sve partnerove pogreške te im prigovarati. Najviše griješe što sebi daju pravo kritizirati, a ako ih druga strana pokuša upozoriti na propuste, reagiraju svađom. Često nezadovoljna Djevica očekuje da je partner savršen. Nikad ni s čim nisu zadovoljni, ne trpe kad partner život gleda s dozom hedonizma. Takvo ponašanje doživljavaju neozbiljnim. Ne trpi kritiku na svoj račun jer ih većina vjeruje da su savršeni. Pogriješit ćete ako njegovu depresiju ili brigu za zdravlje shvatite neozbiljno ili ga nazovete hipohondrom.

Vage ne ispunjavaju obećanja

Nestalne Vage nisu svjesne kolike glavobolje mogu zadati partneru zbog obećanja koje ne ispune. No ne čine to namjerno. Zbog potrebe za lagodnim životom prije su golemi teret nego ravnopravan partner. U duljim se vezama znaju toliko opustiti da će si dopustiti da na ljubavne sastanke kasne i pola sata, a oni koji su u braku, redovito zaboravljaju rođendane ili godišnjice. I njihova je neodlučnost kamen spoticanja pa danas partneru kažu jedno, sutra drugo. Kako teži idiličnu životu udvoje, neće vam oprostiti ako ne znate podijeliti taj osjećaj. Budite pravedni koliko možete jer pripadnici ovoga znaka imaju izvrstan osjećaj za balans između dobrog i lošeg.

Škorpioni su sumnjičavi i sarkastični

Posesivni Škorpion očekuje potpunu predanost i vjernost. Nije ni svjestan kakvu bol može nanijeti partneru kad ga svako malo podsjeća na veze prije njega ili kad ga počne sumnjičiti za nevjeru jer s posla nije došao ravno kući. Škorpionova je priroda takva da uvijek sumnja da se protiv njega sprema urota, postaje ljubomoran i pun crnih slutnji. Zbog sarkastične prirode zna se partneru osvetiti, posebice ako ovaj ne “pleše” kako je on to zamislio. Kad vidite da je ljutit, nemojte se svađati, posebice ako nemate jake argumente, jer će vas s milijun dokaza sasjeći u startu.

Strijelci misle samo na sebe

Optimistični Strijelci partnerova loša raspoloženja i umor najčešće pogrešno tumače. Kako su pokretljivi i društveni, pretjeruju u izbivanjima iz kuće i ne pitajući partnera želi li ići s njim. Ako partner nije dovoljno intelektualno potkovan kao oni, znaju ga poniziti pred drugima. Da biste dobro funkcionirali, podupirite njegovu ljubav prema sportu ili zdravu načinu života. Vidi li vas da danju spavate ili ljenčarite, smatrat će kako ne znate živjeti punim plućima. Pokušajte shvatiti njegovu životnu filozofiju i trenutke kad je poput djeteta nadahnut nekom idejom te ga tad nemojte sputavati.

Jarci ne vole rastrošnost

Previše ozbiljnim poimanjem života mogu nesvjesno gušiti partnera. Očekuju potpunu odanost, a kako su sumnjičavi, ne treba im puno da partnera počnu optuživati za nevjeru. Nemaju puno smisla za šalu, zlovoljni su i teško im je ugoditi. Mrze nerad i nedisciplinu, što ih može pretvoriti u prave tirane. Najveće ljudske vrline su im skromnost i praktičnost pa ćete pogriješiti ako ne cijenite njegov mukom stečeni novac. Osudit će vam svaku neopravdanu rastrošnost.

Vodenjaci su nestalni i hiroviti

Kao zakleti protivnik braka, Vodenjak si dopušta hirove pa ne ostavlja dojam pouzdane osobe. Kako ga materijalna strana života previše ne zanima, u zajedničkom životu ne pokazuje osjećaj za stvaranje pa partner gubi osjećaj sigurnosti. Nepredvidivim ponašanjem zna uvrijediti partnerove osjećaje, posebice ako je puno prizemljeniji od njega. Ne gušite ga ljubomorom i traženjima dokaza ljubavi jer mu je to dosadno. Pogriješit ćete ako ga prisiljavate na romantiku jer je smatra suhoparnom.

Ribe izbjegavaju obveze

Uvredljive i sklone promjenama raspoloženja, Ribe mogu zagorčati život partneru. Rijetko će priznati da su pogriješile i tad tjeraju inat, a prkosnom će šutljivošću partneru uskratiti normalnu komunikaciju. Često ne održe obećanje, a izbjegavanjem obveza mogu živcirati partnera. Partnera stalno prate u stopu, što mu može jako smetati. Nemaju smisla za ekonomiju pa previše troše. Nepopravljivi su sanjari pa se neće, budete li je grubo prizemljivali, osjećati voljeno, pišu 24 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...