Matia Čirajk iz Vrane Pobjednica 7. Festivala duhovne glazbe “Svjetlost dolazi”

Dvostruka pobjednica međunarodnog 7.Festivala duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2019 koji se održao u subotu 18.05. u HNK Zadar je Matia Čirjak iz Vrane kod Biograda na Moru.

Osvojila je Nagradu publike koju joj je uručila Jagoda Surač zamjenica gradonačelnika grada Zadra Branka Dukića  i Nagradu stručnog ocjenjivačkog žiria  koju joj je uručio Toni Pajkin glavni urednik HRT Radio Zadra za skladbu "Najveći".

Matia Čirjak autor je teksta i glazbe a aranžmana Saša Miočić.

Matia je mlada kantautorica koja je svoju prvu pjesmu napisala i uglazbila sa 12 godina a na ovogodišnjem festivalu bila je i debitantica.

Nagradu za najbolji tekst osvojila je Franjevačka mladež Frama iz Posušja BiH za skladbu "Pripravi put Gospodinu", a uručila je Branka Radman, prof. voditeljica odsjeka za kulturu i tehničku kulturu grada Zadra.
Nagradu za najbolju glazbu osvojio je Ivica Bajtal iz Komiže za skladbu "Uvijek kraj mene", a uručila mu je Branka Višić Karavida ravnateljica Glazbene škole "Blagoje Bersa" Zadar.

Nagradu za najbolji aranžman osvojio je Andrija Maltara iz Zadra za skladbu "Isuse živote moj", a uručio mu je Tomislav Pehar prof. glazbe OŠ Šime Budinića, skladatelj, i producent.

Ovogodišnji voditeljski par bila je šarmantična Iva Rogić i svima drag Igor Jelenić Toto, a revijalni gost festivala Željka Marinović koja je prisutna na gotovo svim hrvatskim festivalima popularne duhovne glazbe u Hrvatskoj.

Uz nagrađivane izvođače na festivalu su nastupali i Niko Nikić iz Zadra, Joško Perić iz Splita, Zdravko Tomić iz Rijeke, Jelena Skoko iz Širokog Brijega BiH, Branko Perkoviću iz Slavonskog Broda, Efrajim bend iz Zagreba, Renati Barešić Tabori iz Biogrda na Moru i Zdravko Tomić iz Rijeke!

Izvođači su bili prezadovoljni pratnjom festivalskog benda pod ravnanjem Saše Miočića klavijature koji je okupio odgovorne i iskusne glazbenike članove benda Vedrana Supičića klavijature, Franju Judniča gitara, Ivan Gulan bas gitara i Ivan Ouseneka bubanj.

U HNK Zadar ove godine je uistinu bila odlična atmosfera koja je ove godine pokazala puno veći interes za suvremenu kršćansku glazbu, a dokaz tome je i reakcija publike i njihov veliki pljesak nakon štu su svi izvođači na kraju festivala zajednički otpjevali pjesmu "Krovovi" originalnog naslova  ("Rooftops").

Ravnateljica  festivala Vesna Benić na kraju se zahvalila svim posjetiteljima, pokroviteljima, sponzorima i medijima koji su pratili ovaj naš jedini glazbeni festival u Zadru.

Umjetnički ravnatelj je Saša Miočić a organizator udruga "Stihovi i Note".

Fotografije: Marin Maras

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...