Matić o nezakonitoj podjeli 320 tisuća kuna: “Župan Longin treba odgovarati za djela poput Pavićevih”

Kao službena osoba jedinice lokalne samouprave, ovlaštena za provedbu javnog poziva za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća, Danijel Pavić je u vremenskom periodu od lipnja 2016. do prosinca 2017. godine u Zadru, na poticaj 16-tero prijavljenih vlasnika kuća, svjesno zloupotrijebio svoj položaj i ovlasti budući je znao da osumnjičeni ne udovoljavaju uvjetima propisanim Javnim pozivom, odnosno da nisu predali svu dokumentaciju, štoviše da pojedine prijave na natječaj nisu uopće zaprimljene, te im je svejedno isplatio bespovratna novčana sredstva u visini 322.200,00 kuna.

Ivan Matić, županijski vijećnik Mosta NL reagirao je na slučaj i utvrdio kako se za ovo kriminalno djelo zlouporabe položaja ne treba kriviti samo Pavić, već primarno župan Božidar Longin.

– Nedopustivo je da službena osoba, odgovorna za tako važan sektor, na ovakav sramotan način koristi svoj položaj i zloupotrebljava svoje ovlasti. Korupciji vladajućeg HDZ-a treba stati na kraj, jer su u svaki sektor zaposlili svoje kadrove, a ovakvi slučajevi pokazatelj su da je korupcija doslovno u svakoj pori društva. Službena osoba u županiji, član Povjerenstva za provedbu Javnog poziva za sufinanciranje mjera energetske obnove, završila je u pritvoru jer je na čelu skupine ljudi koji su krivotvorili dokumentaciju za energetsku obnovu kuća. U našoj županiji smo navikli na rođačke veze, nepotizam i korupciju, a ovo je primjer da na svakoj razini caruje mito i protekcija i zato na političku odgovornost treba pozvati zadarskog župana Božidara Longina, rekao je Matić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...