Modrić i Livaković na Dalićevom popisu za okršaje s Walesom i Tunisom

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na konferenciji za medije objavio je popis igrača za kvalifikacijsku utakmicu s Walesom (8. lipnja u Osijeku), ali i revijalni dvoboj protiv trećeligaša Omiša (31. svibnja) te prijateljski susret s Tunisom u Varaždinu 11. lipnja.

Osim već standardnih imena na popisu su osvanula i dva nova imena, a to su Filip Benković (Caltic), te Dario Melnjak (Rizespor). Također valja istaknuti kako je izbornik pretpozive uručio još trojici nogometaša, Mili Škoriću, Miji Caktašu te Josipu Posavcu.

I ovoga puta izbornik ima problema s dosta ozlijeđenih igrača. Vrsaljko, Pjaca, Pivarić su duže vrijeme izvan stroja, a ne igra niti Strinić. Proteklog vikenda ozlijedili su se i Ante Rebić i Nikola Vlšić. Napadač Eintrachta ima problema s leđima, a veznjak CSKA sa gležnjem.

Utakmica između Hrvatske i Walesa na rasporedu je 8. lipnja na stadionu Gradski vrt u Osijeku. Okupljanje “vatrenih” je 29. svibnja u Splitu, a 31. svibnja će u Omišu odigrati prijateljsku utakmicu protiv istoimenog kluba. Istog dana lete za Krk, a pripreme za ogled s Walesom odradit će u Rijeci.

U prva dva kola svjetski doprvaci su upisali pobjedu i poraz. Na otvaranju kvalifikacija Hrvatska je u Zagrebu pobijedila Azerbajdžan sa 2-1, a potom je u Budimpešti izgubila od Mađarske sa 1-2.

Trenutačno u skupini E Slovačka, Wales, Hrvatska i Mađarska imaju po tri boda dok je Azerbajdžan bez bodova.

Popis reprezentativaca:

Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Tin Jedvaj, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Karlo Bartolec, Filip Benković, Dario Melnjak

Vezni igrači: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić, Filip Bradarić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Bruno Petković

Pretpozivi: Mile Škorić, Mijo Caktaš, Josip Posavec

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...